Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
DİSK'ten Başkan Arslan'a ziyaret

DİSK'ten Başkan Arslan'a ziyaret

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko ve DİSK yöneticileri Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’ı ziyaret ederek halen devam eden toplu sözleşme görüşmeleri ve referandum sürecini değerlendirdiler.

  • Ege Postası
  • 21.02.2017 - 11:19

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, DİSK Genel Sekreteri Cafer Konca, Disk Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Disk 5 Nolu Şube Başkanı Haydar Kara ve iş yeri temsilcilerinin hazır bulunduğu ziyarette Çiğli Belediyesi ile sendika arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmeleri değerlendirildi, ülke gündemindeki konular ve referandumda DİSK’in tavrı konularında görüş alış verişinde bulunuldu.

Referandumda hayır oyu kullanacaklarını belirten Beko, anayasa değişikliği ile ilgili eleştirilerini de dile getirdi. Beko, “Anayasa değişikliğine hayır diyeceğiz ve bunu görev biliyoruz.  Biz tarihi bir sorumluluk üstlendik, bu nedenle hayır diyoruz” dedi.

Çiğli Belediyesi ile devam eden toplu sözleşme görüşmelerine ilişkin de değerlendirmelerde bulanan Beko, her iki tarafı memnun edecek bir sözleşmeye imza atmak istediklerini belirterek, “Belediyemiz ile toplu sözleşme maddelerine ilişkin görüşmelerimiz devam ediyor.  Hem işçilerimizin hem de belediyemizin şartlarının iyi değerlendirildiği bir toplu sözleşmeyi imzalayacağız. İş barışının devam etmesini önemsiyoruz. Hayırlı bir sözleşme olacağını düşünüyoruz” dedi.

Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan da bu ülkenin kolay koşullarda kurulmadığını belirterek cumhuriyet kazanımlarına sahip çıkılması gerektiğini söyledi.  Başkan Arslan, “Süreci iyi değerlendirmeli ve anlamalıyız. Bizim için vazgeçilmez değerlerimizin yok olmasına izin veremeyiz. Alanlarda da çok çalışıp ülkemize sahip çıkmamız gerekiyor” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.