Dolar 32,4357
%-0.16
Euro 34,7387
%-0.67
Altın 2.441,490
%0.22
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Diyarbakır'da şehit acısı

Diyarbakır'da şehit acısı

Diyarbakır’ın Lice İlçesi kırsalında pazar günü başlatılan ve 7 bin güvenlik görevlisinin katıldığı büyük operasyon devam ederken; bugün de teröristlerle çatışma çıktı. İlk bilgilere göre 1 uzman çavuşun şehit olduğu çatışmada, 4 PKK’lı terörist ölü ele geçirildi. Bölgede operasyon sürüyor.

  • Ege Postası
  • 08.03.2017 - 16:39

Diyarbakır’ın Lice, Hani ve Kulp ilçeleri ile Bingöl sınırları arasındaki bin kilometrekarelik alanda 5 Mart’ta 7 bin komando, polis özel harekat ve geçici köy korucusunun katılımı ile başlatılan son yılların en büyük operasyonu devam ediyor. Savaş uçakları ve helikopterlerin de zaman zaman havadan destek verdiği operesyonda, bugün PKK’lı teröristler ile sıcak temas sağlandı. Teröristlerin açtığı ilk ateşte ağır yaralanan 1 uzman çavuş, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Aynı çatışmada 4 terörist ise güvenlik güçleri tarafından ölü ele geçirildi. Böylece Lice kırsalında çıkan çatışmalarda etkisiz hale getirilen PKK’lı sayısı 8’e çıkarken, operasyon devam ediyor.

BİNGÖL’DE 5 PKK’LI DAHA ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Diyarbakır Lice operasyonu ile aynı gün Bingöl 49’uncu Komando Tugay Komutanlığı emir komutasında gerçekleştirilen ’Bayrak-41 Şehit Binbaşı Turgay Çelik-6 operasyonu’nda ise bugün 5 teröristin daha etkisiz hale getirildiği belirtildi. Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Genç İlçesi Sağgöze Öksetepe bölgesinde bir sığınak içerisinde aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de olabileceğini değerlendirdikleri 5 teröristin daha cesedinin bulunduğunu söyledi. Vali Köşger, dün de aynı bölgede 6 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirterek, son iki gün içerisinde etkisiz hale getirilen terörist sayısının 11 olduğunu söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.