Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Doğaltaşın zarafeti Micete

Doğaltaşın zarafeti Micete

450 kiloluk ham travertenden el değmeden hazırlanan 'Micete' adı verilen heykel, büyük ilgi gördü.

  • Ege Postası
  • 24.03.2017 - 12:42

23. MARBLE Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nda sergilenen İtalyan Tasarımcı Raffaello Galiotto’nun tek bir traverten bloktan oluşan ve Micete adı verilen heykeli, büyük ilgi gördü. İtalyan Dış Ticaret ve Tanıtım Ajansı standında sergilenen, 450 kilogramlık ham travertenin el değmeden işlenerek tasarlandığı heykelin ince hatları ve zarif duruşunu hayranlıkla izleyen ziyaretçiler, heykelin ağırlığını duyduklarında şaşkınlıklarını gizleyemedi. MARBLE Fuarı’nın dünya doğaltaş sektöründeki önemini vurgulayan İtalya Mermer Makineleri Üreticileri Konfederasyonu onursal Başkanı Flavio Marabelli, fuara her yıl İtalya’yı temsilen katıldıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Bu yıl bir tasarımcının fikrinden yola çıkarak nelerin başarılabileceğini göstermek istedik. Bu son derece prestijli bir tasarım. Herhangi bir insan müdahalesi olmadan sadece teknoloji kullanılarak üretilen bir heykel. Heykel, tasarımcının zihnindeki bir figürün doğru teknolojiyle bir araya gelerek gerçekleştirilmesinin mümkün olduğunu gösteren somut bir örnek. Gelecek defa buna benzer bir örneğin Türk mermeriyle üretilen halini göstermek istiyoruz."

İtalya ile Türkiye arasında, doğaltaş sektöründe 8 milyar dolarlık ticari ilişki olduğunu hatırlatan Marabelli, bunu 16 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Marabelli, şöyle devam etti:

“Türk sektörü işlenmiş blokları bütün dünyaya ihraç ediyor. Giderek daha fazla satma hedefi koyuyor fakat ihraç ettiği değerler konusunu çok dikkate almıyor. İster hammadde, ister bitmiş ürün olsun, ihraç edilen ürünün sadece miktarına değil değerine de bakmak gerek. Bu bizim için çok önemli çünkü Türk doğaltaş sektörünün sağlıklı olabilmesi ve yatırımlarına devam edebilmesi için güçlü kalmasını istiyoruz."
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.