Dolar 32,5622
%0.23
Euro 34,9852
%0.04
Altın 2.450,370
%0.58
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Doğan'dan foto şov, Kocaoğlu'ndan yanıt

Doğan'dan foto şov, Kocaoğlu'ndan yanıt

Şubat ayının ikinci meclis toplantısını gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde İZSU tartışmaları güne damga vurdu. Kentteki altyapı sıkıntılarını fotoğraflarla dile getiren AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan’la Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu arasında tartışma yaşandı. AK Partili Doğan'dan foto şov...

  • Ege Postası
  • 15.02.2017 - 20:44

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu idaresinde gerçekleşen toplantıda 9 ilçeyi yakından ilgilendiren yeni 1/25 bin ölçekli çevre düzeni planları meclis üyelerinin dikkatine sunuldu. Oturumun sonunda AK Parti adına söz alan Grup Başkanvekili Bilal Doğan İZSU’yu eleştiri yağmuruna tuttu. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun hükümetin yatırımlarını ve AK Parti’li belediyelerin çalışmalarını İzmir’e örnek gösteren AK Parti’li Doğan’a yanıtı ise sert oldu.  

 

AK PARTİ’DEN İZSU ÇIKIŞI: KUTLAYACAK BİR ŞEY YOK

Meclis oturumunda söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, İZSU’nun 30’uncu yaşını kutladığı etkinlikleri meclis gündemine taşıyarak belediyeyi eleştiri yağmuruna tuttu. Sözlerine başlarken geçtiğimiz yıl Konak’ın Gültepe semtinde Ümit Özkan isimli gencin sel sularına kapılarak yaşamını yitirdiğini ve olayın ardından 4 İZSU bürokratının görevi ihmalden yargılandığını hatırlatan Doğan, “30'uncu yılını kutlayan İZSU Genel Müdürlüğü’nün görevi olan hizmetleri yeterince yerine getiremediğini görüyoruz. Afet üzerinden siyaset olmaz diyorsunuz ama bu sorunların çözümü için gündeme gelmesi gerekiyor. 30'uncu yıl kutlamaları, konferans, panel, seminer ve reklama 2 milyon 766 bin lira harcayan İZSU, bu parayı Gültepe semtindeki altyapı eksiklerinin giderilmesine harcayamaz mıydı'” diye sordu.

“İZMİR’İ 30 YIL GERİYE GÖTÜRDÜNÜZ”

AK Parti’li Doğan, kurumun görevi olan altyapı ve kanal hizmetlerindeki yetersizlik nedeniyle her yağmurda kentte aynı manzaraların yaşandığına dikkat çekti ve, “Türkiye’nin üçüncü büyük kenti İzmir’de üçüncü dünya ülkelerini aratmayan manzaralar yaşanıyor. İZSU İzmir'i 30 yıl geriye götürdü. Aslında kutlanacak bir şey yok” dedi. AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan’ın konuşması salonda tansiyonun yükselmesine yol açarken, CHP’li ve AK Parti’li meclis üyeleri arasında sözlü tartışmalar yaşandı.

DOĞAN’DAN FOTO ŞOV!

AK Parti Grup Başkanvekili Doğan konuşmasını İzmir’den yağmur manzaralarını anlatan fotoğraflar eşliğinde sürdürürken, İZSU Genel Müdürlüğü’nün 2016 yatırım planında yer alan projelerin akıbetini sordu. Doğan son olarak İzmir halkının zam yerine hizmet beklediğini belirtti ve konuşmasına şöyle son verdi: “Bugün hükümetimiz mega yatırımların altına imza atıp, Kıbrıs'a bile su götürürken, İzmir'de yaşanan bu başarısız tablo bizleri üzmektedir. Kentimiz ve kentlimiz mağdur oluyor. Umarız İstanbul ve Ankara gibi bu konuda başarısı ispatlanmış kentlerimizi, AK Parti'li yerel yönetimlerimizi örnek alırsınız. Her yağmurda yaşanan krizi doğal sebeplere bağlayan, yarım kalan ve bir türlü başlanamayan projeleri "İzin alamıyoruz" diyerek mağduriyete bağlayan bu anlayışa artık bir son verilmesini temenni ediyoruz. İzmir'e reva görülen bu manzaranın bir an önce değişmesini ve kentimizin layık olduğu değere kavuşmasını diliyoruz.”

KOCAOĞLU RAKAMLARLA YANIT VERDİ

Doğan’ın konuşmasını şov diyerek yorumlayan ve eleştirilere büyükşehirlerin kişi başına düşen arıtma rakamlarıyla yanıt veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Bu şovun temeli yok. İnsafı yok. İzmir kişi başına 69 litre su arıtıyor. İstanbul 36 litre, Ankara ise 6 litre su arıtıyor. Kimin ne arıtma yaptığı bu rakamlardan ortaya çıkıyor. Lafla konuşmanın kimseye faydası yok. Aslolan rakamdır” dedi.

ELEŞTİRİLERE TEPKİ GÖSTERDİ: ÇIKIP GEVEZELİK Mİ YAPAYIM'

İZSU Genel Müdürlüğü’nün devam eden projeleri hakkında detaylı bilgi veren ve eleştirileri toplu yanıtlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, “Ben kimsenin açığını gediğini siyaset malzemesi yapmıyorum.  Bizim de yaptığımız işte problem oluyor, kamuda da oluyor. Benim yaptığım işte de problem oluyor. Bunu polemik malzemesi yapmıyorum. Politika yapmak yakışmıyor. İstanbul’da sapır sapır giden insanları konuştuk m? Geçmiş olsun… İzmir Körfezi kokuyordu, bugün kokmuyor. İstanbul’daki Kurbağalıdere 1963’te kokuyordu, hala kokuyor. Konuşurken sağına soluna bakacaksın... Çevre yatırımları konusunda İZSU tüm illerle kıyaslanmaya hazırdır. Kimin evini soruyorsunu? Burada bir çuval laf etmek siyaset değil, bunları geçin… Bırakın kardeşim, kent için çalışıyoruz. Bunlar iş değil... Bu memlekette bilmem nerenin arıtması bir sene sonra yapılır. Bunlar olur, gecikir, problem çıkar. Biz Selçuk İZBAN’ı bitirdik, bir senedir bekliyoruz. Yüklenici firmalarda problem çıktı, TCDD’nin de başı ağrıdı. Onlar bitiremedi, seferlere başlayamıyoruz mu diyeyi? Çıkıp gevezelik mi yapayı? Problem çıktı, hiç ağzımızı açıp konuştuk m? Kamu işinde bunlar olağan şeyler. Kimse ister m? Ne yapayım ben şimdi'” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.