Dolar 32,4769
%0.09
Euro 34,8405
%0.34
Altın 2.479,270
%0.69
Bist-100 9.530,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Doğan'dan grev tepkisi:'Kocaoğlu'nun inadı yüzünden İzmir eziyet çekiyor'

Doğan'dan grev tepkisi:'Kocaoğlu'nun inadı yüzünden İzmir eziyet çekiyor'

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZDENİZ şirketinde başlayan ve dördüncü güne giren grev sonrasında toplu ulaşımda başlayan krize AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan'dan sert tepki geldi. Doğan, "İzmirliler Aziz Kocaoğlu'nun inadı yüzünden bu sıcakta eziyet çekiyor" dedi. Doğan'dan grev tepkisi:

  • Ege Postası
  • 15.07.2017 - 14:09

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan deniz ulaşımındaki grevle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. "Bu grevin bir numaralı sorumlusu Aziz Kocaoğlu'dur" diyen AK Parti'li Doğan, çıkmazın son bulması için sağduyu çağrısı yaptı. Doğan ayrıca krizin çözümü için destek olabileceklerini kaydederek, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu'na yardım önerisinde bulundu.   

ZARARIN FATURASI İŞÇİYE VE VATANDAŞLARA KESİLİYOR

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin deniz ulaşımını yerine getiren ve 250'ye yakın çalışanın greve gitmesiyle sonuçlanan toplu iş sözleşmesi görüşmelerindeki gelinen nokta vatandaşları mağdur etti. Tartışma konusu olan ve kent içi ulaşımda sıkıntılı günleri beraberinde getiren sürece bir tepki de AK Parti'den geldi. Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, körfez ulaşımı için yapılan onca yatırımın boşa gittiğini ve zararın faturasının işçiye kesildiğini söyledi. Doğan, krize ilişkin şunları söyledi: "82 milyon liralık yatırımla 3 yeni feribot ve 117 milyon Euro’ya 15 yeni yolcu gemisi satın alarak deniz filosunu tepeden tırnağa yenileyen İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, yapılan tüm bu yatırımlara karşın ne yazık ki deniz ulaşımında gereken başarıyı sağlayamadığını görüyoruz. Bugün gelinen noktada grev gerçeği ve İzmirlilerin trafikte yaşadığı sıkıntıların bir numaralı kaynağı İzmir Büyükşehir Belediyesi'dir. Büyükşehir Belediyesi, işletmecilik anlamında gereken yeterliliğe sahip değildir. İZDENİZ grevinde başarısızlığın faturası işçiye, dar gelirli emekçiye kesilmek istenmektedir. Şirketin ettiği zarar her ne kadar her sene belediye tarafından yapılan sermaye artışları ile kapatılsa da belli ki artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Bugün grev nedeniyle deniz ulaşımında neredeyse bir milyon liralık bir zarar vardır. Bu tutar işçilerin istediği toplam zam oranını şimdiden geçmiş olup, "Bu inat niye'" sorusunu akıllarımıza getirmektedir. Biz aynı filmi İZBAN'da da görmüştük. Yöneticilerinizin hatalarını, şirketin ettiği zararı da personelin, İzmir halkının sırtına yüklemeyin. Gelin bu yanlıştan bir an önce dönün ve bu grevi masa başında uzlaşarak sağduyu ile, barış ile sonlandırın. Sayın Aziz Kocaoğlu'nun artık işçisiyle barışması gerekmektedir. Her seferinde grev, her seferinde kriz, İzmir halkına zarar vermekte, kentimiz için kötü bir izlenim yaratmaktadır. İşçinize eziyet etmek yerine gelin önce yöneticilerinize çeki düzen verin."

ZARAR TABLOSUNU AÇIKLADI

Doğan deniz ulaşımında kaydedilen yolcu sayısına ilişkin rakamları paylaşarak, ortaya çıkan zarar tablosunu şöyle açıkladı: "2009 yılında 13 milyon 952 bin 271 yolcu taşıyan İZDENİZ sırasıyla, 2010'da 14 milyon 137 bin 75, 2011'de 12 milyon 649 bin 781, 2012'de 12 milyon 489 bin 525, 2013'te 13 milyon 225 bin 993, 2014'te 14 milyon 518 bin 675, 2015'te 14 milyon 392 bin 982, 2016'da ise 14 milyon 435 bin 196 yolcu sayısına ulaşmıştır. Biz toplu ulaşımda devrim beklerken ortaya çıkan bu vasat üstü tablo belediyenin bu alanda yaşadığı yönetim zafiyetinin de bir göstergesi olmuştur. Yapılan bunca yatırıma karşın, düşen yolcu sayısı ve elde edilen bilet hasılatının istikrarsızlığı denizde sınıfta kalındığının kanıtıdır. İzmir Büyükşehir Belediyesi bugün ne yazık ki, milyon dolarlık gemileri işletecek beceriye ve vizyona sahip değildir."

KOCAOĞLU'NA SESLENDİ: İŞÇİYLE ZITLAŞMA, İZMİRLİYE EZİYET ÇEKTİRME

AK Parti'li Doğan sözlerinin devamında grevin sonlandırılması için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na seslenerek, "Sayın Kocaoğlu gelin bu inadı bırakın, İzmirliye 40 derece sıcakta daha fazla eziyet çektirmeyin. Biz vatandaşlarımızın yaşadığı mağduriyetin çözümü konusunda AK Parti olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmeye hazırız. AK Parti İl Başkan'ımız Sayın Bülent Delican'ın koordinasyonunda, İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri olarak krize son vermek için gereken çalışmayı yapmaya talibiz. Sayın Kocaoğlu artık işçiyle zıtlaşma, İzmirlilere bu sıcakta çile çektirme" dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.