Dolar 32,3300
%0.25
Euro 35,0433
%-0.22
Altın 2.280,490
%0.13
Bist-100 9,00
%2.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Doğan’dan ‘tramvay’ çıkışı: Kocaoğlu İzmir'in kıymetini bilmiyor!

Doğan’dan ‘tramvay’ çıkışı: Kocaoğlu İzmir'in kıymetini bilmiyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Konak Tramvayı inşaatını bir kez daha gündeme taşıdı. Doğan, "İzmir Büyükşehir Belediyesi Konak'ta daha bir yıl olmadan kendi yaptığı işi bozuyor. Sahil şeridi yine yap-boza döndü. Sayın Kocaoğlu en iyi bildiği işi, yani kaldırım belediyeciliğini yapıyor. Kocaoğlu İzmir'in kıymetini bilmiyor." dedi. Doğan’dan ‘tramvay’ çıkışı:

  • Ege Postası
  • 01.10.2017 - 11:25

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Konak Tramvayı inşaatını bir kez daha gündeme taşıdı.

AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun öngörüsüzlüğü nedeniyle yüz binlerce liralık kamu zararına yol açtığını söyleyerek, "İzmir Büyükşehir Belediyesi Konak'ta daha bir yıl olmadan kendi yaptığı işi bozuyor. Sahil şeridi yine yap-boza döndü. Sayın Kocaoğlu en iyi bildiği işi, yani kaldırım belediyeciliğini yapıyor" şeklinde açıklama yaptı.

BELEDİYE KENDİ YAPTIĞINI BOZDU!

Konak Tramvayı'nın devam eden inşaat faaliyetleri sırasında oluşan manzara ve vatandaşların şikayetlerini dile getiren İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, önemli açıklamalarda bulundu.

Konak İskelesi ve civarının harabeye döndüğünü söyleyen AK Parti'li Doğan, "Bugün tramvayın geçeceği güzergahlardan Konak İskelesi ve civarında yürütülen inşaat sırasında ortalık adeta toz duman olmuştur. Belediyenin milyonlarca lira harcayarak yenilediği sahil şeridi ve kıyı tasarım projesi resmen çöpe gitmiştir. Kıyı alanındaki kaldırımlar, yaya yolları, yeşil alanlar, bisiklet yolları ve dinlenme alanları daha bir yıl bile olmadan belediye eliyle bozulmuştur. Tüm bunlar yetmezmiş gibi kendi yaptığını bozan İzmir Büyükşehir Belediyesi yerle bir olan kent merkezindeki bu önemli alanı para harcayarak kamu kaynaklarını israf etmiştir, kamu zararına yol açmıştır. İzmirliler adına soruyoruz, bu kentin ve hemşerilerimizin vergileriyle yapılan bu iş neden bozulmuştu? Yoksa buradan tramvay geçeceği 3 yıl önce yapılan ihaleden önce belli değil miyd? Madem öyle, kıyı tasarım faaliyetleri neden tramvay inşaatından önce yapıld? Burada sergilenen öngörüsüzlük, vizyonsuzluk ve beceriksizliğin sorumlusu kim ya da kimlerdi? İzmirlilerin parasıyla, kentin kıt kaynaklarıyla yapılan bu israfın ve iş bilmezliğin, sonu bitmek bilmeyen kamu zararlarının hesabını kim verecektir'" diyerek oluşan manzaranın gerekçelerini sordu.

KOCAOĞLU İZMİR'İN KIYMETİNİ BİLMİYOR

Konak'taki inşaat nedeniyle vatandaşların yollarda yürüyemez hale geldiğini de hatırlatan Doğan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na şu sözlerle seslendi: "Sayın Kocaoğlu İzmir'in kıymetini bilmiyor. Ne yazık ki elindeki kamu gücünü ve halkın parasını böyle basit hatalar yüzünden sokağa atmakta, kentimizin milyonlarca lirasını kendi keyfine göre harcamaktadır. Kocaoğlu'nun artık belediyeye ve bu işleyişe neden olan yöneticilerine çeki düzen verme vakti gelmiştir. Tramvay yüzünden Üçkuyular'da, ardından Göztepe İskelesi önünde, bugün de Konak Vapur İskelesi civarında yaşanan bu ihmaller zinciri son bulmalıdır. Büyükşehir Belediyesi, masa başında proje hazırlayan, ihalenin ardından projenin güzergahına karar veren bu zihniyetten bir an önce vazgeçmelidir."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.