Dolar 32,3146
%0.2
Euro 35,1147
%-0.02
Altın 2.293,180
%0.69
Bist-100 9,06
%2.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Doktorların nöbet ücreti zaferi

Doktorların nöbet ücreti zaferi

Türk Sağlık Sen Üniversite Şubesi tarafından açılan davada üst mahkeme, yerel mahkemenin üniversite hastanesinde çalışan uzman doktorlara nöbet ücreti ödenmesi kararını onadı.

  • Ege Postası
  • 10.08.2017 - 12:54

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde görevli, 2547 sayılı kanuna tabi uzman doktorlara nöbet ücreti ödenmediğini belirten Türk Sağlık Sen İzmir Üniversiteler Şube Başkanı Yasemin Zengin, üniversite yönetimine karşı başlattıkları hukuk mücadelesini kazandıklarını söyledi. İzmir İdare Mahkemesi'nde, hastanede görevli uzman doktorların nöbet ücretlerinin ödenmesi için Ege Üniversitesi Rektörlüğü'ne karşı dava açtıklarını belirten Zengin, "Hastanemizde 2547 sayılı yasaya tabi uzman hekimlerin tuttukları nöbetler için herhangi bir ücret ödenmiyordu. Bunun üzerine sendika olarak hukuk mücadelesi başlattık. Uzman hekimlerimizin nöbet ücreti alma talebini bize iletilmesi üzerine sendika avukatlarımız aracılığı ile bireysel dilekçelerle kurumdan nöbet ücreti talebinde bulunduk. Başhekimliğin uzman hekimlerimizin nöbet ücretini ödeme talebini reddetmesi üzerine, avukatlarımız İzmir İdare Mahkemesi'ne başvurdu" dedi.

İzmir İdare Mahkemesi'nin uzman hekimlere nöbet ücreti verilmesine karar verdiğini belirten Zengin, "Ancak kurum karara itiraz etti. Kurumun itirazını değerlendiren Bölge İstinaf Mahkemesi,  kurumun talebini haksız bularak uzman hekimlerimiz lehine karar verdi. Böylece uzman hekimlere de nöbet ücreti ödeneceği kesinleşti. Sendika olarak dava açtığımız uzman hekimlerimize başvuru tarihinden itibaren tuttukları nöbet ücretleri faizi ile birlikte ödendi" diye konuştu. Dava açmayan uzman hekimlere ise hala bu ücretin ödenmediğini dile getirdi.

İstinaf Mahkemesi'nin kararını sendika avukatı Serdar Baytar ile birlikte açıklayan Zengin, sendikalarının sorumluluk alanındaki Dokuz Eylül Üniversite Hastanesi'nde görevli uzman doktorların talepleri olması durumunda, dava açabileceklerini sözlerine ekledi. Sendika olarak tüm çalışanların her türlü mali, özlük ve sosyal haklarının takipçisi olacaklarını belirten Zengin, her türlü hukuksal desteği de avukatları ile vereceklerini ifade etti. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.