Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dost Bilim Evi’nde eğlenceli yarıyıl tatili

Dost Bilim Evi’nde eğlenceli yarıyıl tatili

Bornovalı çocuklar yarıyıl tatilini, Bornova Belediyesi Dost Bilim Evi’nin düzenlediği eğlenceli bilim etkinlikleriyle dolu dolu geçiriyor.

  • Ege Postası
  • 01.02.2017 - 10:23

Bornovalı çocuklar yarıyıl tatilini, Bornova Belediyesi Dost Bilim Evi’nin düzenlediği eğlenceli bilim etkinlikleriyle dolu dolu geçiriyor.Fizik, kimya, biyoloji, matematik gibi temel bilimleri özel eğitim materyalleriyle öğrenen çocuklar astronomiden, teknolojiye pek çok konuda hem bilgi sahibi oluyor hem de eğlenceli vakit geçiriyor.

Bornova Belediyesi’nin kurduğu Dost Bilim Evi, eğlenceli bilim etkinlikleriyle yarıyıl tatilindeki öğrencilerin keyifli zamanlar geçirmesini sağlıyor. Gençlik Merkezi’nde düzenlenen ‘Sor araştır gözle karşılaştır’ etkinliği ile Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki ‘Güneş Sistemi Drama Atölyesi’ne çocuklar büyük ilgi gösterdi.‘Mum Yapım Atölyesi’ ve ‘İğne Deliği Kamerası Yapımı’ atölyeleriyle devam edecek etkinlikler ilkokul ve ortaokul çağındaki çocuklara, bilimi dokunarak ve gözlemleyerek öğrenme fırsatı sunacak. Aileler Dost Bilim Evi’nin etkinliklerini Bornova Belediyesi’nin web sitesi ve sosyal medya hesaplarından takip ederek 0 (232) 999 29 29 numaralı telefondan dahili 3330’u çevirerek çocuklarını kayıt ettirebiliyor.

Gençlik Merkezi’nde düzenlenen ‘Sor araştır gözle karşılaştır’ etkinliğine katılan çocuklar alanlarında uzman eğitmenlerin eşliğinde hem bilim adamlarının kullandığı labaratuvar malzemelerini tanıma imkanı buldu hem de bu malzemelerle deneyler yaptı. Öğrenciler, elektroskopla statik elektriğin varlığının gözlemlenmesinden, rüzgar enerjisinden elektrik üreten rüzgar türbini modeli yapmaya, parfüm yapımından, Newton çemberi ile gökkuşağının oluşumunu gözlemlemeye kadar pek çok bilimsel etkinlik yaptı. Seksekle ritmik sayma oyunu ile matematiğin de eğlenceli hale getirildiği etkinlikte çocuklara; insan, balık, kurbağa iç organlarının tanıtımından diş gelişim modeline kadar pek çok bilimsel konu hakkında düzeylerine uygun şekilde bilgi verildi.

Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen ‘Güneş Sistemi Drama Atölyesi’nde astronomi 9-11 yaş grubu öğrencilerine eğlenceli yöntemlerle anlatıldı. Gruplara ayrılan çocuklar güneş sistemindeki gezegenleri renkli çıktılardan keserek kartonlara yapıştırdı. Kartonları keserek taç şeklinde başlarına takan çocuklar uzman eğitmenlerin yaptıkları sunumlarla güneş sistemi hakkında merak ettikleri soruların cevaplarını buldular. Gruplar oluşturarak gezegenlerin yerine geçen çocuklar güneş sistemini, gezegenlerin, göktaşlarının, kuyruklu yıldızların hareketini drama yöntemiyle yaşayarak öğrendiler.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bornovalı çocuklar için yarıyıl tatilini eğlenceli hale getirmek için pek çok etkinlik düzenlediklerini söyleyerek, “Çocuklarımızın bilimin ışığında yetişmeleri en büyük arzumuz. Bu anlayışla Dost Bilim Evi’ni kurduk. Dost Bilim Evimizin yarıyıl etkinlikleriyle de bir yandan çocuklarımızın bilim yolunda ilk adımlarını atmalarını sağlarken bir yandan da eğlenceli ve keyifli vakitler geçirmelerini istedik. Çocuklarımıza bilimi sevdirip bu alandaki ilk adımlarını atmalarına destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.