Dolar 32,3606
%0.13
Euro 34,9545
%-0.32
Altın 2.325,550
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
DP İzmir'e genel başkan morali

DP İzmir'e genel başkan morali

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, partisinin İzmir İl Başkanlığı'nda partililerle buluştu. Teşkilatların çalışmalarına hız verileceğini belirten Uysal, “Dinamik teşkilatlar yaratacağız" dedi.

  • Ege Postası
  • 26.05.2017 - 15:18

Demokrat Parti İzmir İl Başkanlığında üst kurul üyeleri, il yönetim kurulu üyeleri ve ilçe başkanları ve çok sayıda partilinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda konuşan Demokrat Parti İzmir İl Başkanı Metin Dökmeciler 6 yeni ilçe teşkilatının kurulduğunu başkanlarının atandığını ve önümüzdeki günlerde kongrelerinin yapılacağını söyledi. Demokrat Parti İzmir İl Başkanlığı binasında gerçekleşen toplantıda konuşan Genel Başkan Gültekin Uysal referandum sürecini değerlendirdi. Uysal, şunları söyledi:

"Bir referandum sürecini geride bıraktık. Bu sonuca meşrutiyete inanan ve meşrutiyet çizgisinde bulunan bir hareket, bir siyasi gelenek olarak, netice itibariyle hukuk çerçevesinde çözüm yollarını zorlamaya gayret ediyoruz. Türkiye, çok derin bir yarılmayı yaşadığımız referandum sürecinden çıktı. Bu süreç içerisinde inandığımız değerler temelinde, cumhuriyet ve demokrasiye inanan, bu ülkenin tarihi yürüyüşüne devam edebilmesi için kurumların derinliği yeniden artıracak bir değişimi yeniden Türkiye’nin önüne koymamız gerekirken, tarihi geriye doğru akıtırcasına, ülkenin önüne bir anayasal teklifle gelindi."

"2019'DAN ÖNCE SEÇİM OLABİLİR"

DP Genel Başkanı Uysal, "İnşallah 2019'da olur ama ben Türkiye’nin önüne çok kısa vadede de erken genel seçimin gelebileceği kanaati içerisindeyim, bu manada iktidarın kendi kırılganlıkları, ülkenin kırılganlıklarıyla beraber değerlendirdiklerini, yine bir şark kurnazlığı içerisinde bu sürecin içerisinden ‘acaba istediklerimi elde edebilir miyim'’ gibi bir anlayış içerisine tekrar düşeceklerini görüyorum. Bütün bunlara rağmen Demokrat Parti olarak, yarın seçim olacakmış gibi hazır olmalıyız. Bu manada Türkiye’yi bir bloklaşmaktan daha ziyade, ortak değerler etrafında birleşebilen siyasi örgütlenmelerin, siyasi partilerle birlikte sivil unsurlarıyla da beraber, önümüzdeki süreçte anayasa temelinde, temel fikirlerimizi ortaya koyacağımız beyannamelerle beraber, geniş kitlelere daha fazlasıyla aksettirme imkanları arama mecburiyetindeyiz." (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.