Dolar 32,5018
%-0.12
Euro 34,9176
%0.26
Altın 2.439,860
%0.69
Bist-100 9.710,00
%-0.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
DSP İl Başkanı: Taşıma provokatör'ler yapmıştır

DSP İl Başkanı: Taşıma provokatör'ler yapmıştır

DSP İzmir İl Başkanı Ramazan Solmaz, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na sahip çıktı "Selçuk Halkı böyle şey yapmaz" dedi. DSP İl Başkanı'ndan tören krizi yorumu

  • Ege Postası
  • 09.09.2017 - 15:49

YAĞMUR UYGUR / EGEPOSTASI - Demokratik Sol Parti İZmir İL Başkanı Ramazan Solmaz, Selçuk'ta İzmir Büyükşehir BElediye Başkanı'na yapılan protestoları Selçuk Halkına mal etmenini doğru olmadığını söyleyerek " Selçuk Halkı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı hangi partiden, kim olursa olsun böyle bir protesto yapmaz. Yapanlar taşımalı sistemle getirilmiş provokatörlerdir" dedi.  

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun İzban açılışında maruz kaldığı protesto ardından. Kürsüyü ve tören alanını terk etmesini değerlendiren DSP İzmir İl Başkanı Ramazan Solmaz "DSP olarak siyasetteki bu tür tartışmaları tasvip etmedik, etmiyoruz da. Aziz Bey'e yapılanı da kabul etmiyoruz. İzmir'de nihayetinde Başbakan ve Aziz Bey zamanında yerel bir yarışta bulundu. İzmir'in Aziz Bey'e olan sevgisi belli. Ben bu protestoyu Selçuk Halkının yaptığını düşünmüyorum" diye konuştu

"SELÇUK'A DA SAYGISIZLIK"

Selçuk halkına bu protestoyu mal etmenin onlara da saygısızlık olacağını belirten Solmaz, "Tamamen taşıma provokatörler olarak düşünüyorum. Yoksa Selçuk halkına burda bir saygısızlık yapılmış olur. Çünkü Selçuk'tan Aziz Bey'e böyle bir tepki çıkmaz. Biz DSP olarak her zaman şunu savunduk. Hizmetlerde kavga yoktur, yarış vardır. Ama maalesef İzmir'de Başbakan'a da yakıştıramadım. Şık olmadı böyle, Aziz Bey'le ilgili "Şekeri var, tansiyonu yükseliyor" cümlelerini yakıştıramadım" ifadelerini kullandı.

"ŞIK OLMADI BU TARTIŞMA"

İzmir siyasetinde sükunet istediklerini  de belirten başkan Solmaz, "İzmir Milletvekili olan bir Başbakan'ın bu tür tavırlardan daha uzak kalması lazım. Çünkü biz İzmir siyasetinde her zaman sükunet istiyoruz, kavga istemiyoruz. Bundan Demokratik Sol Parti olarak rahatsız olduk. Bir Başbakan'ın Büyükşehir Belediye Başkanı'yla halkın önünde böyle bir şey yaşamasından rahatsız olduk. İzmir siyasetinde bu tür  kavgaların olmasını istemiyoruz" şeklinde konuştu. "İzmir halkı kavgalara değil hizmete ihtiyacı var" diyen Solmaz, "O yüzden çok şık olmamıştır bu tartışma. Burada Aziz BEy'e haksılık yapılmıştır. Bu da Selçuk Halkına Mal edilmemeli, çünkü ben yapılan protestonun Selçuk halkı tarafından değil, dışarıdan gelen taşımalı sistemle bir protesto olduğunu düşünüyorum. Selçuk Halkının o protestoyu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Hangi partiden kim olursa olsun Selçuk Halkı böyle bir protesto yapmaz" açıklaması yaptı.

"AZİZ BEYİN YAPTIĞINI BAŞBAKAN YAPAMADI"

İzmir Halkının demokratik protestolarıyla zaman zaman gündeme geldiğini ancak bu tür bir girişimlerinin olmayacağını da ifade eden Solmaz Aziz Kocaoğlu'nun daha önce benzer bir durumda siyasi saygı çerçevesinde protestolara müdahale ederek tek bir hareketiyle protestoları susturduğunu hatırlattı. Solmaz Şöyle devam etti :

"İzmir tepkisini verirken tereddüt etmez ama bu tür kavganın içine İzmir halkı girmez. Daha önce bunlar yaşandı biliyorsunuz. Burada bir bakanı yuhalamak istediler ama Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu  bunu bir hareketle durdurdu. Ama bugün Başbakan Aziz Bey'in yaptığı şeyi yapamadı. O daha alaycı bir şekilde şık olmayan bir söylemde halkın karşısına çıktı. Bu tür şık olmayan söylemlerle AK Parti İzmir'de oylarını arttıramaz. İzmir halkı bu konuda duyarlıdır. Biz DSP olarak siyasi kavganın her zaman hizmet için olmasını istiyoruz. Halkın karşısında böyle tartışmaların çok şık olmadığını düşünüyoruz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.