Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dünya kuklaları Buca’da

Dünya kuklaları Buca’da

Dünyanın en büyük kukla festivallerinden biri olan “11. Uluslararası Kukla Günleri”nin Buca’daki gösterileri seyirci akınına uğradı.Festival süresince farklı ülkelerden 3 kukla tiyatrosunun sahne alacağı Buca'da ilk iki oyun kapalı gişe sahnelendi.

  • Ege Postası
  • 11.03.2017 - 10:16

Festival süresince farklı ülkelerden 3 Kukla Tiyatrosu’nun sahne alacağı Buca’da ilk iki oyun adeta kapalı gişe sahnelendi.  İspanyol grubun 7 Mart’taki “Tek başına”  adlı gösterisinin ardından, Bulgaristan ekibinin “Küçük Kurbağa” oyunu da salonu dolduran kukla meraklılarına keyifli anlar yaşattı. Festival kapsamında Buca’da sahne alacak üçüncü gurup Alman Kukla Tiyatrosu olacak. “Olağanüstü Yolculuk” isimli oyun 14 Mart’ta Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi Salonu’nda Bucalılarla buluşacak.

Kukla tiyatrosu tutkunlarının 11 yıldır büyük bir ilgi ile takip ettiği “Uluslararası Kukla Günleri” bu yıl da İzmirlilere keyifli zamanlar yaşatıyor. 20 ülkeden 40 kukla tiyatrosu topluluğunun katıldığı Kukla Günleri, kentteki birçok salonda sahneleniyor.

11. Uluslararası Kukla Günleri kapsamında Buca’da 3 oyun sahne alıyor. İspanyol grubun   “Tek başına”  adlı gösterisiyle Buca’da başlayan kukla tiyatrosu rüzgarı Bulgaristan ekibinin “Küçük Kurbağa“ oyunuyla devam etti. Buca Belediyesi Yarı Olimpik Yüzme Havuzu Konferans Salonu’nda sahnelenen oyun özellikle çocukların yoğun ilgisiyle karşılandı.

Bulgaristan Kukla Topluluğu’nun sahnelediği ve yetişkinlerin de bir zamanlar çocuk olduğunu, hayal kurmayı ve soru sormayı sevdiğini anlatan  “Küçük Kurbağa” oyununu izlemeye gelen çocuklar keyifli bir gün geçirdi.

2-19 Mart tarihleri arasında düzenlenen 11. Uluslararası Kukla Günleri kapsamında Buca’da sahnelenecek son oyun ise Almanya’dan “Olağanüstü Yolculuk” adlı gösteri olacak.  14 Mart tarihinde Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda sahnelenecek olan kukla oyunu, dünyanın etrafında kukla, müzik ve dansın karışımıyla yapılan bir yolculuğu anlatıyor. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.