Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dünya mirasları için pedalladılar

Dünya mirasları için pedalladılar

UNESCO Dünya Mirası Yolunda Bisiklet Turu kapsamında Selçuk ilçesindeki İstasyon Meydanı'na ulaşan yaklaşık 250 bisikletli 200 kilometre süren maratonu tamamlamanın sevincini su kemerlerinin gölgesinde yaşadı. Bisikletle Bergama-Selçuk turu

  • Ege Postası
  • 25.09.2017 - 11:12

Bergama Belediyesi ve Selçuk Belediyesi işbirliğinde İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu, Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Kalkınma Ajansı'nın (İZKA) desteği ile düzenlenen UNESCO Dünya Mirası Bisiklet Turu 2017 organizasyonu 23 Eylül sabahı Bergama Kızıl Avlu'da başladı. Dünya mirasları için pedallayan bisikletlilerin son durağı Selçuk oldu.

İstasyon Meydanı'nda son bulan tur sonrası yapılan bitiş törenine Bergama'dan yola çıkan bisikletlilerin yanı sıra AK Partili Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, CHP'li Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ile birlikte Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muammer Uslu da katıldı. UNESCO Dünya Mirası Listesine dahil olan diğer kentler arasında büyüyerek gelenekselleşmesi için çalışılan UNESCO Dünya Mirası Bisiklet Turu bitiş töreninde bir konuşma yapan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, projenin Türkiye'de UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmiş 16 noktada gerçekleştirilmesi için çalışacaklarını dile getirdi.

Önümüzdeki yıl Çanakkale Truva'yı da bu işin içerisine katmak istediklerini anlatan Bakıcı, bir açık hava müzesi olan İzmir ve Türkiye'de UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne dahil olmayı hak eden pek çok yerin olduğunu da sözlerine ekledi. Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, bisiklet turunun geçen yıl Efes Antik Kenti'nden başlayıp Bergama Kızıl Avlu'da bitirildiğini hatırlatarak "Bu sene tersini yaptık. Bu organizasyonda emeği olan çok kişi var. İki dünya mirası arasında başka bisiklet turunun yapıldığı bir kent yok. Bu İzmir'e özel bir organizasyon. İzmir'in iki önemli pırlantası çok önemli iki kültürel değeri bisikletle birlikte bir farkındalık projesine imza attı" dedi.

Her iki UNESCO kentinin belediye başkanları İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi, emniyet güçleri ve organizasyonda emeği geçen tüm kişi ve kurumlara teşekkür etti. Yapılan konuşmaların ardından bisikletliler Türk bayrağının önünde fotoğraf çekildi. Etkinlik bitiminde Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı ile Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç organizasyon sorumlusu Fatih Ertürkmen ve emeği geçen diğer isimlere Artemis Heykeli hediye etti.


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.