Dolar 32,5682
%0.07
Euro 34,8545
%-0.03
Altın 2.433,330
%0.13
Bist-100 9.703,00
%0.61

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dünya Mozart'ı Türklerden dinleyecek

Dünya Mozart'ı Türklerden dinleyecek

Merkezi İzmir'de bulunan Mozart Akademi, Wolfgan Amadeus Mozart'ın hayatını 100 çocuktan oluşacak bir koro ile Almanya'da seslendirmeye hazırlanıyor.

  • Ege Postası
  • 15.09.2016 - 14:01

Proje ile Mozart'ın hayatı dünyada ilk kez bir oratoryo olarak bestelendi ve ilk kez Mozart Akademi çocuk ve gençlik koroları tarafından seslendirilecek. Senfonik orkestra eşliğinde İzmir, İstanbul ve Ankara'da seslendirilecek olan eser, aynı zamanda Almanya'nın Münih kentinde de verilecek konserle Mozart dünyaya Türklerin sesiyle anlatılacak. Şimdiye dek gerçekleştirdiği Carmina Burana Kantatı, Harry Potter Operası ve Jesy Müzikali gibi projelerle adını Uluslar arası boyutta duyurmayı başarmış Mozart Akademi yine büyük ses getirecek projede görev almak üzere 8-18 yaş arası çocuk ve gençler için seçmeler düzenliyor. 10-11 Ekim'de yapılacak seçmelere katılanlarda iyi bir müzik kulağı olup olmadığına dikkat edilecek.

KONSERLER 3D ANİMASYON FİLM EŞLİĞİNDE GERÇEKLEŞECEK

Müziği Kıbrıs Cumhurbaşkanlığı Orkestra Şefi Ali Hoca, metni İzmir Senfoni Orkestrası Sanatçısı Hakan Cem tarafından yazılan eser, 100 kişilik koro ile çocuk solistler ve opera sanatçılarından oluşacak solist kadrosu için bestelendi. Eser ayrıca konsere gelen çocuklara yönelik olarak hazırlanacak 3d animasyon film eşliğinde sunulacak. Mozart Akademi Kurucu Müdürü İlhan Cinpir, Mozartın hayatını ve sanatını anlatan dünyadaki ilk oratoryo olacak bu eserin, dünyaya ilk kez bir Türk Korosu tarafından duyurulacağı için çok gururlu ve heyecanlı olduklarını söyledi. Daha önce Mozart'ı anlatan bir çok film, sahne eseri veya benzer çalışmalar yapıldığına değinen Cinpir ancak bunun oratoryo türünde dünyadaki ilk çalışma olacağını ve şimdiden yurtdışı konserleri için önemli teklifler aldığını belirtti. Cinpir, Mozart Türk Müziği ve kültüründen etkilenerek bir çok eser besteledi, şimdi de biz onun için bir oratoryo hazırlayıp dünyaya duyuracağız" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.