Dolar 32,3696
%0.16
Euro 34,9642
%-0.29
Altın 2.324,720
%0.19
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dünyaca ünlü şefler Enginar için geliyor

Dünyaca ünlü şefler Enginar için geliyor

İzmir'in Urla ilçesinde, 28-30 Nisan tarihleri arasında bu yıl 3.’sü gerçekleştirilecek Uluslararası Urla Enginar Festivali için geri sayım başlarken, dünyanın 10 farklı kentinden 25 ünlü şef, Ege’nin vazgeçilmez lezzeti enginarı tariflerine katacak.

  • Ege Postası
  • 08.04.2017 - 11:44

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Urla Belediyesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Reseau Delice Dünya Gurme Şehirler Birliği tarafından bu yıl 28 - 30 Nisan tarihleri arasında 3'üncüsü gerçekleştirilecek Uluslararası Urla Enginar Festivali'nde, dünyanın 10 farklı kentinden 25 ünlü şef, Ege'nin vazgeçilmez lezzeti enginarı yeniden yorumlayacak.

Urla Cumhuriyet ile Malgaca meydanlarında kurulacak atölyelerde, Paris, İtalya, Beyrut, Belçika, Tunus, Girit, İtalya, İsveç ve Türkiye'den ünlü şefler, vücut hücrelerini yenileyen, kolesterolü düşüren, romatizma şikâyetlerini azaltan, sindirim sistemine katkıda bulunan enginarı tariflerine katacak. Türkiye'nin En İyi Festivali ödülüne layık bulunan etkinlikte, Urla yüz binlerce kişiyi ağırlayacak.

İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Koordinatörü, Uluslararası Enginar Festivali Direktörü, Reseau Delice İzmir Temsilcisi Sırma Güven, Urla sokaklarında birbirinden lezzetli enginar yemeklerinin dünyaca ünlü eğitmen şefler tarafından yapılacağını belirterek, "Festival boyunca Urla'nın bütün sokakları atölyeler, mutfak sohbetleri, müzik dinletileri ile şenlenecek. 3 gün boyunca 65 atölye ve sanat çalışmaları olacak. Dünya Gurme Şehirler Ağı'na üye olan kentimizde festival süresince Fransa, Fas, Belçika, Tunus, Stockholm'den gelecek şeflerle Türk şeflerimiz sakız enginara kendi yorumlarını getirecek" dedi.

Güven, festivale İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Eğitmen Şefleri Tolga Kamiloğlu, Joseph Viola, Rudolf Van Nunen ile Wolfgag Goedl, Murat Yıldız, 2 Michelin Yıldızlı Michel Portos, Maksut Aşkar, Geovani Pollaina, Georges Dakak, Eugenie Guillermin, Issam Rhachi, Khalal Yasin, Wolfgang Goedl, Çiğdem Seferoğlu, Aylin Yazıcıoğlu, Ahmet Güzelyağdöken, Kemal Demirasal, İzmir Aşçılar Derneği Başkanı Şamil Akşit'in tarifleriyle katılacağını söyledi. Şeflerin kurulacak yerel pazardan sakız enginarı alacağını, geleneksel ve yeni yorumlarla sunacağını aktaran Güven, "Festivalde şeflerimiz enginarı kendi yorumlarıyla pişirecek ve yeni tatlar ortaya çıkacak. Tüm etkinlikler ve atölyelerin ücretsiz olacak. Eski tarifler ve göç mutfağı atölyelerinin Urlalılar tarafından uygulamalı olarak festival süresince gençlere aktarılacak, bu tariflerin arşivlenmesi sağlanacak. Bu da festivalde farklılık yaratıyor. Ayrıca bu yıl Eğitmen Şef Semen Öner ve öğrencilerimiz, Malkaça Meydanı'nda çocuklar için enginar köyü kuracak, onlarla atölye çalışması yapacak" diye konuştu

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.