Dolar 32,6026
%0.39
Euro 34,7809
%0.14
Altın 2.492,060
%0.3
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Durak'tan Kocaoğlu'na 'ağabeylik yap' çıkışı!

Durak'tan Kocaoğlu'na 'ağabeylik yap' çıkışı!

Karşıyaka Belediyesi Eski Başkanı CHP'li Cevat Durak, 'Ege Postası İle Gündem' programında parti içi mesajlar verdi. Durak, örgüt içinde kamplaşmada payı olduğunu ifade ettiği İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na örgüte ağabeylik yapması noktasında çağrıda bulundu. Durak 'Ege Postası İle Gündem' programında konuştu

  • Ege Postası
  • 20.12.2016 - 13:34

EGE POSTASI - 92.2 Radyo Egepostası'nda 'Ege Postası İle Gündem' programının konuğu Karşıyaka Belediyesi Eski Başkanı Cevat Durak oldu. Durak, Ege Postası Genel Yayın Yönetmeni Sercan Avcı ve Köşe Yazarı Mithat Umutoğulları'nın sorularına yanıt verirken, parti içi çarpıcı mesajlar verdi.

KOCAOĞLU'NA 'AĞABEYLİK YAP' ÇIKIŞI

Son il kongresinden sonra derin bir kutuplaşma yaşayan CHP İzmir Örgütü'nde 'ağabey'lere ihtiyaç olduğunu söyleyen Durak,  bu doğrultuda en önemli pozisyonda olan ismin Aziz Kocaoğlu olduğunu söylerken, Büyükşehir Belediye Başkanı'na şu mesajları verdi;

"CHP İzmir'de en önemli ağabey konumunda Aziz Kocaoğlu'nun olduğunu unutmamamız lazım. İzmir'de şuanda en büyük ağabey Aziz ağabeydir. Aziz bey iyi bir insan... Kendi kişiliği açısından baktığımızda bu yapısını partinin toparlamasına yönelik kullanmalı. Bireysel olarak deği,  partinin toparlanmasına yönelik kullanmalı. Geçmişte 1 yıl önceki il kongresinde yaptığı hata gibi değil. İzmir'in toparlanmasına yönelik eski küskün , dargınların kazanılması da dahil olmak üzere buralara yönelebilirse, yapabilirse bence partiye en büyük iyiliği o yapmış olur. En büyük ağabeylerden biri Aziz ağabeydir.  Mutlak suretle partiyi toparlamaya ihtiyacı var. Çünkü bu kamplaşmanın içinde onunda payı var, fazlasıyla var. Bu anlamda bundan sonraki süreçte  CHP'nin kendisine verdiği görevden de olsa mutlaka bir borcu vardır ve o ağabeylik borcunu o ağabeylik yapısını iyi taşımalı diye düşünüyorum." 

"CHP'NİN ÜLKEYE ZARAR VEREN HATALARI YOK"

CHP'nin ülkeyi kuran parti olarak doğru şeyler yaptığını söyleyen Durak, " Hatalar tabiki var ama hatalar ülkeye zarar vermemeli. CHP'nin ülkeye zarar veren hataları yok. Birileri ülkeyle kar topu gibi oynuyor. Bu kar topunu algı yönetimiyle sizin üzerinize atıyorlar" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NA DESTEK VERDİ!

Parti içinde zaman zaman  Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik yükselen 'değişim' sesleri içinse Durak, şunları söyledi;

 "Şu ortamda kimi getiriseniz getirin neyi değiştireceksiniz. Değişim olsun hareketlilik olsun 2 dönem kuralı gelsin tamam  yaparsınız ama bugün ülkenin sistemleri yönetim şekli tartışılıyor. Biz parti içinde neyi tartışacağız. 'Kemal Bey gitsin Ahmet Bey gelsini mi' tartışacağız. Yok böyle bir şey. Düşünce üzerinden değil  kişilere endeksli konuşuluyor. Genel Başkanımızın yaptığı yanlış hareket yok. Elinden gelenin en iyisini yapıyor. Eksikler danışman eksiği olabilir MYK'sı olabilir. Sadece Genel Başkana bağlamak doğru değil. Bir değişim yaşandı bunu yaşatmaya çalışıyor. Kolay bir şey değil parti içi değişimler. Değişim birilerine göre olmamalı. Kişiler gruplar kendi kafalarına göre değişimden söz ediyor. CHP Atatürk'ün kurduğu parti. Kimse bu partiyi özel çıkarları için kullanmamalı.  Biz CHP'nin büyüklüğü içinde var oluruz.Şuan için 'değişim' demek belli grupların  önümüzdeki seçimlerde kendilerine yer bulmak isteyenlerin yapmak istediği bir hareket. "

EKONOMİK ÖZGÜRLÜĞE DİKKAT ÇEKTİ

Durak, siyaset yapan isimlerin ekonomik özgürlüğünün olmasına dikkat çekti ve şunları söyledi;

"Bir ayağınız eksikse attığınız her adım eksik gidiyor. Bir tarafta zafiyetinizin olmaması lazım, o zafiyet sizi geldiğiniz makamlarda rahatsız ediyor. Eğer siz ekonomik özgürlüğe sahip değilseniz, bulunduğunuz makamlarda sürekli sıkıntı yaşıyorsunuz. Görevinizi yaparken ayrıcalıklar peşinde koşarsınız. Bunların olmaması için bu makamlara gelen arkadaşların ekonomik sorunlarının olmaması lazım. Örneğin milletvekili olacaksanız şirket danışmanlığı yapmamalısınız, ya da Belediye Başkanı olduğunuz da, üç kuruşa tenezzül etmemelisiniz. Bütün bunları yapabilmeniz için güçlü olmanız lazım."

OFİS AÇIKLAMASI!

Durak, Karşıyaka’da siyasiler ve vatandaşlarla görüşmeler yapmak için yakın zamanda açtığı ofis için “  Genel Başkanımızın 'Yeter artık emeklilik bu kadar, alanda çalış' demesinden sonra istedim ki, insanlarla buluşabileyim, kendi bürom olsun, oğlumun bürosunda olmaya çalışıyorum orada da çok fazla siyaset konuşulsun istemiyorum. Onun için benimde bir büroya ihtiyacım vardı.  İnsanlarla kahve köşelerinde, kafelerde buluşmak yerine orada buluşalım istedim.  Doğal olarak hakkım olduğunu düşünüyorum. Tabi ki oraya en fazla siyasi arkadaşlarım gelecek. Bunların olması kimseyi rahatsız etmemeli, ben hiçbir zaman Karşıyaka’da alternatif bir güç olarak anılmak istemem. İlçe bir tarafta biz bir tarafta olmayız. O ilçe başkanına biz destek verdik, geçmişte yıllarca birlikte siyaset yaptığımız arkadaşlarımızla ilçe yönetimini seçtik.Bu konuyu bir kamplaşma içine çekmeye gerek yok, eğer bunu yaparsanız işte o zaman taraflar oluşur. O kamplaşmanın altında hepimiz eziliriz" açıklamasında bulundu.

"AKPINAR İÇİN 3 YILDIR KONUŞMADIM, KONUŞMAM"

Kendisinden sonra başkanlık koltuğuna oturan Hüseyin Mutlu Akpınar'ın performansının sorulması üzerine Durak, " Üç yıl boyunca Belediye Başkanımızla ilgili hiçbir yorum yapmadım. Bugünde yapmak istemem. Hatta Genel Başkanla bir sohbetimiz sırasında Karşıyaka İle ilgili bir yorum yapmayacağımı kendisine de söylemiştim. Nitekim devam ediyor bu düşüncelerim. Çünkü Karşıyaka’yı halk yorumluyor, herkes görüyor. Benim yaptıklarım farklı mevcut Belediye Başkanımızın yaptıkları farklı. Bu konuda en iyi tahlili orada yaşayanlar yapar. Benim bu konuda biz sözümün olmaması gerektiğine inanıyorum.  Hataları ile sevapları ile o dönem sona ermiştir.

"BEN HALKA YÖNELDİM CHP TABANINA OYNAMADIM"

Biz Karşıyaka’ya geldiğimiz de hiç bir şey yoktu. Bugün rahatlıkla oturduğumuz bir belediye binamız var. Ya da etiklik yaptığımız çeşitli salonlarımız var. Ben eksikleri gidermeye çalıştım. Daha da yapacağımız çok sayıda proje var. Ben bunları belediye başkanımıza ilettim, hatta yazılı verdim bu onun tercihidir. 700 Milyonluk proje yaptık. Bu projeleri küçük bütçelerle yaptık. Dediğim gibi her belediye başkanın kendine göre yoğurt yiyişi var. Sokağa çıkmadı diye eleştirdiler. Bu bir algı operasyonuydu. Ben Belediye Başkanlığı yaparken halka yöneldim. Cumhuriyet Halk Partisi'nin tabanına oynamadım. Bütün olay bu. Çünkü benim partim halka hizmet etmem için görev verdi. Ben bu görevi yapmaya çalıştım.  Bizim üyemizin sayısı 10 bin ama biz yüzbinlerce oy alıyoruz. Doğru olan halka gitmek.  Bende halka hizmet ettim. Halk sizden hizmet bekliyor. Halk sabah evden çıktığında ayağı ıslanmasın istiyor. Biz göreve geldiğimizde Bostanlı’da Bayraklıda sokaklar su içinde oluyordu. Bu sorunları çok çalışarak aştık. Belediye başkanlığını şov halinde yaparsak olmaz. Biz bunu yapmadık" ifadelerini kullandı.

1.BÖLÜM 2. BÖLÜM

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.