Dolar 32,4732
%-0.04
Euro 34,7458
%-0.65
Altın 2.438,750
%0.1
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Durak Yıldırım’dan desteğini çekti mi'

Durak Yıldırım’dan desteğini çekti mi'

Delege seçimleri öncesi “Mevcut yönetimin arkasındayız” diyerek, Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım’a destek mesajı veren Karşıyaka Belediyesi Eski Başkanı Cevat Durak, bir grup meclis üyesi ile yaptığı görüşmede “Herkesin üzerinde uzlaşacağı bir ismin arkasında dururuz” dediği iddia edildi. Durak’ın bu sözleri, kulislerde “Yıldırım’a desteğini çekeceği” şeklinde yorumlandı.

  • Ege Postası
  • 13.10.2017 - 13:17

EGEPOSTASI - Delege seçimlerinden sonra ilçe başkanlığı ile için kulis çalışmalarının en hızlı başladığı ilçelerin başında gelen Karşıyaka’da muhalifler harekete geçti. Karşıyaka’da Yalı ve Bahçelievler mahallesinde liste kazanan grubun önemli isimlerinden meclis üyeleri Adem Şahin ve İsfihan Naki’nin, Karşıyaka Belediye Eski Başkanı Cevat Durak ile bir araya geldikleri öğrenildi. Görüşmede durum değerlendirmesi yapıldığı ve özellikle muhalif listeden çıkan isimlerin görüşlerini aktardıkları iddia edildi. Görüşme sırasında meclis üyesi Adem Şahin’in Eski Başkan Durak’a  “Uğur başkan, partiyi bütünleştiremedi. Her mahallede bir sorun çıktı. Tek liste olması gereken yerlerde bile çift liste çıktı. Biz onunla çalışmak istemiyoruz. Siz de uygun görürseniz beraber çalışalım, bu değişimi yapalım” dediği öğrenildi.

DURAK “ŞUAN ORTAYA ÇIKMANIN BİR ANLAMIYOK”

Bunun üzerine eski Başkan Durak’ın ise  “Şu anda ortaya çıkmanın bir anlamı yok. Bu konuyu benimle konuştuğumuz gibi Hüseyin Başkan’la da konuşun, Karşıyaka’da tek liste çıkarmaya çalışalım, son noktasına kadar bunun için mücadele edelim. Biz de şu bu olsun derdinde değiliz. Herkesin karar vereceği bir isimin arkasında dururuz” dediği iddia edildi.

Bunun üzerine Şahin’in “Muhalif grubun belediye başkanıyla hiç problemi yok. Bizim belediye başkanımızdır. Bizim Uğur Başkanla sorunumuz var.  İlçe başkanı delege seçimlerini yürütemedi. Bu süreçte partililer arasına nifak soktu, mahalleleri böldü” dediği öğrenildi.

MUHALİF GRUPLAR BİR ARAYA GELİYOR

Öte yandan Karşıyaka’da sandıktan çıkan mavi listeyle delege seçilen ve ilçe başkanlığına muhalif olan,  Bahçelievler, Mavişehir, Atakent ve Nergis delegelerinin yer aldığı grubun da önümüzdeki günlerde kahvaltıda buluşup durum değerlendirmesi yapacağı öğrenildi.

BAŞKAN DURAK ŞUNLARI SÖYLEMİŞTİ

"İlçe Başkanı adayının kim olacağını konuşmak için henüz çok erken. Ancak, hep söylediğim bir şey vardı. Aday çıkarmadık, bu süreçten geri duracağız. Partimiz için kim olursa olsun arkasında olacağız demiştik. Mevcut yönetimin de arkasındayız. İlçe başkanı ve yönetiminin başarısı seçimde elli olacaktır. Örgütü kucaklayan yönetimi herkes gibi bizler de destekleriz" dedi.

Eski başkan ve meclis üyesinden Yıldırım'a açık destek

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.