Dolar 32,5878
%0.35
Euro 34,8587
%0.36
Altın 2.492,220
%0.31
Bist-100 9.704,00
%1.88

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Düşen helikopterin enkazına Jandarma ulaştı

Düşen helikopterin enkazına Jandarma ulaştı

Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait helikopterin Tunceli'de düşmesinin ardından zamanla yarış başladı.

  • Ege Postası
  • 18.04.2017 - 13:57

Yolların kardan ve heyelandan kapalı olmasına rağmen onlarca kurtarma ekibi, 3 uçak, 2 helikopter ve çok sayıda araç ile havadan ve karadan bölgeye sevk edilerek adeta bir kurtarma seferberliği başlatıldı. Enkaza önce Jandarma Özel Harekat timi ardından helikopterler ulaştı. Acı haber saat 17.15 sıralarında geldi. Düşen helikopterdeki 12 kişinin şehit olduğu öğrenildi.

Tunceli'de polis helikopterinin düşmesinin ardından 112 Komuta Kontrol Merkezine saat 13.32'de anons geldi. Olaydan 1 dakika sonra saat 13.33'de yakın ilçelerden ve illerden 6 ambulans ve 5 Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) bölgeye sevk edildi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Daire Başkanlığı'na (AFAD) bağlı 43 kurtarma personeli de bölgeye intikal ederken, çok sayıda dağcı da arama kurtarma çalışmalarına katıldı. Ayrıca helikopterin düştüğü bölgeye en yakın durumdaki karakoldan iki özel de tim bölgeye gönderildi.

Yine Diyarbakır’da bulunan 8’inci Ana Jet Üssü’nden arama kurtarma çalışması yapan CN235 tipi uçak ile Malatya’dan 2 S-70 tipi arama kurtarma helikopteri bölgeye gönderildi. Ayrıca E-7T Barış Kartalı Havadan İhbar Kontrol (HİK) uçağı da düşen helikopterlerden sinyal almak için uçtu.  Ancak acı haber saat 17.15 sıralarında geldi. Düşen helikopterdeki 12 kişinin şehit olduğu öğrenildi.

'1 DAKİKA SONRA YOLA ÇIKTIK'

Tunceli İl Sağlık Müdürü Sercan Özaydın, Tunceli'de irtibat kesilen helikoptere ilişkin, "Biz olay duyulduktan 1 dakika sonra 1 Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), 7 tane cip ve ambulans ile 30'u aşkın personelimizle olay yerine ulaşmaya çalışıyoruz." dedi

Özaydın, Tunceli'de polis helikopteriyle irtibatın kesilmesinin ardından 112 komuta merkezine herhangi bir çağrı gelmediğini belirtti. Basında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade eden Özaydın, "Bölge itibarıyla 112 çağrısının komşu illerimize de düşmüş olma ihtimali var. Bingöl, Erzincan ve Erzurum ile müşterek değerlendirdik, 112 komuta merkezine olay yerinden düşen bir çağrı yok. Olay yerine dair hiçbir çağrı almadık." diye konuştu. 

Özaydın, bölgeye sağlık ekiplerinin de sevk edildiğini dile getirerek "Biz olay duyulduktan 1 dakika sonra 1 Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), 7 tane cip ve ambulans ile 30'u aşkın personelimizle olay yerine ulaşmaya çalışıyoruz." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.