Dolar 32,5164
%-0.07
Euro 34,9813
%0.44
Altın 2.433,940
%0.44
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
EBSO, İŞKUR hizmet noktası oldu

EBSO, İŞKUR hizmet noktası oldu

EGE Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile imzaladığı protokolle, İŞKUR Hizmet Noktası haline geldi. EBSO, İŞKUR hizmet noktası oldu

  • Ege Postası
  • 27.02.2017 - 13:20

Protokol imza töreni  EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ve İzmir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Vekili Zafer Şener'in katılımıyla yapıldı. Protokol kapsamında İŞKUR İzmir İl Müdürlüğü'nün görevlendireceği, iş ve meslek danışmanları, haftanın belirli gün ve saatlerinde EBSO'da çalışma hayatına ilişkin faaliyette bulunacak. TOBB'a bağlı meslek odaları ise oluşturulan ortak portala giriş yetkisini kullanarak, işçi ve işvereni buluşturma yetkisine sahip olacak. 

Protokol imza töreninde konuşan Ender Yorgancılar, üniversite mezunu işsizlik oranının çok yüksek olduğunu, işsizliğe çözüm üretmek için bu protokolün imzalandığını anlattı. İŞKUR ve TOBB'a bağlı odaların tamının etkin şekilde çalışan bir sistem dahilinde danışmanlık hizmeti sunmak amacıyla bu protokolün hazırlandığını ifade eden Yorgancılar, "İş arayanlar sadece İŞKUR'a değil, odalara ve organize sanayi bölgelerine de başvurabilecek. Bugün öğleden sonra Menemen, Aliağa, Bergama ticaret odalarımız da yarından itibaren güneydeki odalarımız ve sanayi odalarımızla birlikte bu protokolü ilçe bazlı da yaparak genişletecekler" dedi. 

BAŞVURULAR MESLEK ODASINA

Uygulamanın işleyişi hakkında bilgiler veren Yorgancılar, "Burada önemli olan bilgi havuzu. İş ve işçi arayanların bilgilerinin bulunduğu bu sistemin güncellenmesi de önemli. Bütün bilgilerin toplandığı yer İŞKUR. Odamızdaki görevli müracaat üzerine bilgilerin bulunduğu sisteme giriş yapıyor. Eğer bizde ilgili iş kolunda işçi arayan yoksa, İŞKUR'un sisteminde varsa bize müracaat olmasa dahi o sistemin içindeki sanayici ile eşleştirerek ona iş bulmayı sağlayan bir yapı da var. İster bizde, ister İŞKUR'da, ister Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'nde olsun hepsini koordine edecek bir sistem. İş arayanların profiline uygun açık iş yeri sorgulama imkanı sağlıyor. İş başvurusu alma ve takip etme sorumluluğu, işsizlik sigorta başvurusunda, talep dilekçesini alarak sisteme kaydetme ve ödeme planını sorgulama imkanını buluyor. Aktif işgücü programlarına başvuru alma ve takip etme, özel sektörün de kendi talebini alarak sonuçlandırma faaliyetini gerçekleştirme imkanını TOBB'a bağlı odalara sağlıyor" diye konuştu. 

HEDEF 1.5 MİLYON KİŞİYE İŞ

Programın hedefinin Türkiye genelinde 1.5 milyon kişiyi iş sahibi yapmak olduğunu hatırlatan Yorgancılar, topluma yararlı çalışma kapsamında 150 bin yeni istihdam yaratılacağını söyledi. İşbaşı eğitimi ile de 500 bin kişiye istihdam imkanı sağlamanın hedeflendiğini belirten Ender Yorgancılar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kadın, engelli ve eski mahkumlara pozitif ayrımcılıkla 100 bin kontenjan ayrıldı. Önemli hedef 200 bin kişiye mesleki eğitim ile bir iş imkanı sağlanması. Bu kapsamda bugün bir kişiyi işe aldığınızda ilk 3 ayı vergisi sigorta primlerinin tamamını maaşı da dahil devlet ödüyor. 3 aydan sonra bu işçiyi yetiştirdim dedikten sonra, devlet 9 ay daha çalıştırdığın zaman bu kişi ile ilgili senden vergi ve sigorta primi almayacağım diyor. Böylece işveren üzerindeki vergilerin çok olması şikayetini ortadan kaldırıyor."

İzmir Çalışma ve İş Kurumu İzmir İl Müdür Vekili Zafer Şener ise, protokolün istihdam problemini çözmede büyük katkı sağlayacağını söyledi. 

Konuşmaların ardından, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ve İzmir Çalışma ve İş Kurumu İzmir İl Müdür Vekili Zafer Şener, protokolü imzaladı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.