Dolar 32,5262
%0.24
Euro 34,8574
%0.39
Altın 2.476,680
%0.58
Bist-100 9.530,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Efsane başkan Aydın Erten anıldı

Efsane başkan Aydın Erten anıldı

1980 darbesi sonrası kapatılan Gültepe Belediyesi’nin iki dönem belediye başkanlığını yapan Aydın Ertem ölümünün 17’nci yılında yakın dostları ve sevenleri tarafında Toros Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı. Sevenleri yalnız bırakmadı

  • Ege Postası
  • 12.08.2017 - 13:28

Konak Belediyesi, CHP Konak İlçe Başkanlığı ve 68’liler Platformu’nca düzenlenen anma etkinliğine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekilleri Atilla Sertel, Tacettin Bayır, Özcan Purçu ile Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, İzmir 68’liler Platformu Başkanı Okan Yüksel, İzmir’i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu ile çok sayıda kişi katıldı. Törende konuşan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, 10 Ağustos 2000 tarihinde hayatını kaybeden Aydın Erten’i yol arkadaşlarıyla birlikte 17 yıldır özlemle andıklarını söyledi. Erten’in devrimci kişiliğine vurgu yapan Pekdaş, Türkiye’nin içinde bulunduğu duruma da değindi.

BİR AYRIMCILIK SEBEBİMİZ DAHA OLDU

15 Temmuz süreci ve sonrasında yaşanan OHAL sürecine vurgu yapan Başkan Pekdaş, Türkiye’de demokrasi, özgürlük ve adalet mücadelesi verildiğini belirterek, “Dünya tarihine adını şanlı harflerle yazdıran bir adalet yürüyüşü gerçekleştirdik ve önümüzde adalet kurultayı var. Türkiye’nin Cumhuriyet Halk Partisi’ne her zamankinden çok daha fazla ihtiyacı olduğu günlerden geçiyoruz. Medeni Kanunumuz ve yurttaşlık haklarımız bile rafa kaldırılmaya çalışılıyor. Özellikle kadınların iş hayatında, siyasal hayatında ve sosyal alanda kendi kimliğiyle özgürce var olmasının önüne geçen pek çok uygulama başlatıldı. Bunun son örneği ise müftülere verilen nikah kıyma yetkisidir. Şimdi kamu sınavına girenlere veya kamuda iş alanlara; ‘sen nerede evlendi? Belediye’de mi evlendin, müftülükte mi evlendin'’ diye soracaklar. Bir ayrımcılık sebebimiz daha doğdu” dedi. Bu tür düzenlemelerin Türkiye’yi böldüğünü iddia eden Pekdaş, bu gidişe dur demek için öncelikle kadınlara büyük sorumluluk düştüğünü belirterek; “Hep birlikte el ele, kol kola dayanışmayla Aydın ağabeylerin ruhunu ve ideallerini yeniden hayata geçirme dönemindeyiz” diye konuştu.

GÜLTEPE HAK ETTİĞİ YERE GELECEK

Konuşmasında Aydın Erten’den aldıkları bayrağı daha yukarılara taşımak için çalışmalar yaptıklarını da dile getiren Pekdaş, bölgeye yapılan yatırımlar ve yakın zamanda uygulamaya geçirilecek yeni imar planlarıyla sayesinde Gültepe’nin hak ettiği yere geleceğini dile getirerek şöyle konuştu:
“Bizim Aydın ağabey ve arkadaşlarına borcumuz ne yapsak bitmez. En önemli borcumuzda onların ruhunu, enerjisini ve ideallerini dimdik ayakta tutmak ve bugün için zorunlu olan bu enerjiyi hayata geçirme sorumluluğudur. Bunu yerine getireceğiz Aydın ağabey. Hep birlikte el ele, kol kola idealimiz olan özgür, demokratik ve tam bağımsız Türkiye yolunda mücadeleye devam edeceğiz.”

SEVENLERİ YALNIZ BIRAKMADI

Anma töreninde Başkan Pekdaş’ın yanı sıra CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, İl Başkanı Ali Asuman Güven, İzmir Milletvekilleri Atilla Sertel, Tacettin Bayır ile 68’liler Derneği İstişare ve İcra Kurulu Üyesi Ertuğrul Gezeroğlu ve İzmir 68’liler Platformu Başkanı Okan Yüksel de birer konuşma yaptı. Anma töreni konuşmaların ardından tüm katılımcıların efsane Başkan Aydın Erten’in kabrine karanfil koymasıyla sona 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.