Dolar 32,3276
%0.24
Euro 35,0866
%-0.1
Altın 2.298,730
%0.93
Bist-100 8,98
%1.99

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ege'de 30 Ağustos coşkuyla kutlandı

Ege'de 30 Ağustos coşkuyla kutlandı

EGE Bölgesi'ndeki illerde düzenlenen törenlerle 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı.

  • Ege Postası
  • 30.08.2016 - 14:52

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 94. yılı, Ege Bölgesi'ndeki il ve ilçelerde düzenlenen törenlerle kutlandı. Kutlamalarda bu yıl birçok ilde askeri araçlar ile askeri birliklerin katıldığı geçit töreni yapılmadı. Bazı yerlerdeki törenlerde, az sayıdaki askerler ile gaziler yürüyüş yaptı. Kutlamalar sırasında genelde coşku yaşanırken, katılımın düşük kaldığı yerlerde oldu.

AYDIN

Aydın'da 30 Ağustos Zafer Bayramı, Aydın Valiliği önünde düzenlenen törenle kutlandı. Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu ve Aydın Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Halil Şen tebrikleri kabul etti. Törene AK Parti Milletvekili Mehmet Erdem, Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Arslan, Adalet Komisyonu Başkanı Erhan Yıldırım, Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt ve Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cavit Bircan'ın yanı sıra kurum müdürleri ile siyasi parti temsilcileri katıldı. Tören, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları anısına yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı okundu. Törende Jandarma Yarbay Mete Lobut, günün anlam ve önemiyle ilgili bir konuşma yaptı.

NAZİLLİ

Nazilli'de de Zafer Bayramı İstasyon Meydanı'nda kutlandı. Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunumuyla başlayan kutlamalara Kaymakam Mehmet Okur, Nazilli Belediye Başkanı MHP'li Haluk Alıcık, CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfü Baydar, siyasi partilerin ilçe başkanları, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Nazilli Şubesi üyeleri, kurum kuruluşların müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ardından öğrenciler şiir okudu. Törende konuşan Nazilli Garnizon Komutan Vekili Jandarma Üsteğmen Kalender Savaş Ünal, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. İstasyon Meydanı'ndaki törenin ardından Kaymakam Mehmet Okur, makamında tebrikleri kabul etti.

KUŞADASI

Zafer Bayramı, Kuşadası'nda da törenle kutlandı. Atatürk Anıtı'ndaki tören, çelenk sunumuyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmalardan sonra, şiirler okundu. 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına siyasi partilerin başkanları ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. CHP Kuşadası Gençlik Kolları, Atatürk heykelinin bulunduğu Gazibeğendi tepesine, üzerinde "Başkomutan Atatürk'ün askerleriyiz" yazılı pankart açtı. İlçenin her yerinden görülen pankart ilgi çekti. 

DENİZLİ

Denizli'de 30 Ağustos Zafer Bayramı için saat 09.30'da Valilik önünde tören düzenlendi. Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla tören başladı. Vali Ahmet Altıparmak, 11. Komando Tugay Komutanı Kurmay Albay Gültekin Yaralı ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, sırasıyla anıta çelenk koydu. Ardından saat 10.00'da tören geçişi yapıldı. Tören geçişi öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bayram mesajı okundu. Ardından da günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu. Daha sonra Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibi gösteri yaptı. 30 Ağustos Zafer Bayramı töreninde askeri araçların geçişi ve askerlerin yürüyüşü yer almadı. Halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından mehteran grubu, kortej yürüyüşü yaptı. Halk oyunları ekibi ayrıca performans sergiledi. Bayrama halkın ilgisi ise az oldu. 

BALIKESİR

Balıkesir'de 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları saat 09.00'da Atatürk Anıtı'nda gerçekleştirilen çelenk sunma töreniyle başladı. Vali Ersin Yazıcı, 9. Ana Jet Üssü ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Turan ile Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Ahmet Edip Uğur'un Atatürk Anıtı'na çelenk sunduğu törende, küçük bir de kriz yaşandı. Törene katılan tek milletvekili olan CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, protokol üyeleriyle birlikte en önde yer almak isteyince Vali Yazıcı tarafından uyarıldı. AK Partili Başkan Uğur, CHP'li Akın'a, "Ben de milletvekili olduğum dönemde arkada yer alıyordum" dedi. Akın uyarılar üzerine bu üçlünün arkasındaki gruba katıldı. Daha sonra bir açıklama yapan Akın, "Protokolde milletvekili belediye başkanından önce geldiği için başkanın yanında durdum. Uyarılar sonrası yerimi değiştirdim" dedi.

Anıttaki tören ardından Vali Ersin Yazıcı ve beraberindekiler valilikte tebrikleri kabul etti. 10.30'da ise Kuvay-i Milliye Meydanı'ndaki törenlere geçildi. Vali Yazıcı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Turan ve Başkan Uğur'un halkın ve askerlerin bayramını kutlamasıyla başlayan törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajı okundu. Binbaşı Mustafa Karapınar, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Altıeylül Ortaokulu halk oyunları ekibinin gösterisi ve öğrencilerin okuduğu şiirlerin ardından geçit töreniyle tören sona erdi. Bu yıl ki geçit törenine kara ve havacıların yer aldığı iki takım askerle muharip gaziler katıldı. 9'uncu Ana Jet Üssü'nün sancağı ayakta selamlandı. Geçit töreninde askeri araçlar kullanılmadı. 

AYVALIK

Ayvalık'ta da 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı. Kaymakam Namık Kemal Nazlı'nın sabah makamında tebrikleri kabul etmesiyle etkinlikler başladı. Ardından Cumhuriyet Meydanı'nda törene geçildi. İlçe protokolünün yanı sıra siyasi parti, sivil toplum kuruluşları, meslek odası temsilcileri, gaziler ile 7'den 70'e her yaştan vatandaşın katılımıyla tören gerçekleşti. Vatandaşlar, sundukları çiçeklerle Atatürk Anıtını çiçek bahçesine dönüştürdü. Çelenk sunumunda Kaymakamlık makamının ardından Ata'nın anıtına çelenk sunumu yapan Garnizon Komutanlığı, vatandaşlar tarafından uzun süre alkışlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Sahil Güvenlik Komutanlığından Teğmen Muhammet Ali Taşkın, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Sonrasında Cumhuriyet Okulu öğrencileri Yağmur Dikduran ve Mihriban İlkadım, şiir okudu. Tören, Öğretmen Huriye Kara yönetimindeki İl Milli Eğitim Müdürlüğü Folklor ekibi gösterisiyle sona erdi. 

ÇANAKKALE

Çanakkale'de 30 Ağustos Zafer Bayramı için Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nda bugün saat 09.00'da tören düzenlendi. Çanakkale Valisi Hamza Erkal, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutan Tuğamiral Mithat Kemal Algül, Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan, daire müdürleri, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş törene katıldı. Çanakkale Valiliği, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanlığı ve Çanakkale Belediye Başkanlığı çelenklerinin protokol tarafından atına sunulmasıyla tören başladı. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören sona erdi.

VALİDEN "FETÖ" HATIRLATMASI

Yazılı açıklama yapan Vali Erkal, "İnanıyoruz ki 79 milyon 'Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' ilkesinden katiyen uzaklaşmaz. Kesindir ki ülkemize, milli irademize kastedenler, devletimizin ve milletimizin kudretiyle karşılaşmak sonundan kaçamaz. Bunun en yakın örneği ise FETÖ/PDY'nin yaşadığı akıbet ve 15 Temmuz gecesidir. Bu kutlu zaferin 94. yıldönümü, görevlerimizi bir kez daha hatırlatmaktadır. Ülkemizin birliğine, parlak geleceğimize yönelik tehditler içeriden ve dışarıdan maalesef devam etmektedir. Bu sebeple kutlu yürüyüşümüze sekteye uğratılmadan devam ediyoruz. Türkiye'yi demokratik, ekonomik, siyasi yönden güçlendirmek ana gayemiz ve atalarımıza olan borcumuzdur. "Yeni Türkiye' vizyonumuz, 30 Ağustos'taki inançtan beslenmelidir" dedi.

MUĞLA

Muğla'da 30 Ağustos Zafer Bayramı için Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi. Vali Amir Çiçek, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan, CHP'li Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'ün Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla tören başladı. Protokol üyelerinin yanı sıra askeri erkan, kamu kurum ve kuruluşları, siyasi parti ile meslek odaları temsilcilerinin de katıldığı törende, Atatürk ve şehitler için saygı duruşunda bulunuldu. Türk bayrağının göndere çekilmesi ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Amir Çiçek tarafından Anıt Şeref Defteri imzalandı. Vali Çiçek, Albay Özfidan ile Başkan Gürün askeri birliklerin ve halkın bayramı kutlandı. Buradaki törenin ardından Muğla Valiliği'nde tebrikler kabul edildi. Törene halkın ilgisinin az olduğu görüldü.

Zafer Bayramı nedeniyle yazılı mesaj yayınlayan Vali Çiçek, 15 Temmuz darbe girişime değinerek, "Bu hain teşebbüse milletimiz, sağduyusu, basireti ve cesaretiyle gereken cevabı vermiştir. Bu duygular içerisinde tüm vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlarım. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; hain darbe teşebbüsü ve kalleş terör saldırılarında hayatını kaybetmiş, vatanımız uğruna canını vermiş tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, saygılar sunuyorum" dedi. 

MARMARİS

Marmaris'te, 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında Atatürk Anıtı'nda çelenk sunma töreni düzenlendi. Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, Marmaris Belediye Başkanı CHP'li Ali Acar, AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Ali Çekiç, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Tören Kaymakam Celalettin Yükselin makamında tebrikleri kabul etmesiyle bitti. 

MANİSA

Manisa'da 30 Ağustos Zafer Bayramı için Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi. Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Manisa Büyükşehir Belediyesi MHP'li Başkanı Cengiz Ergün, Tugay Komutanı Albay Şefik Güvenç, askeri erkan, daire müdürleri ve az sayıda vatandaş törene katıldı. Törende İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Milli Egemenlik Anıtı'na çelenk sunuldu. Ardından Albay Cihan Çiçek, günün anlam ve önemine değinen konuşma yaptı. Konuşmanın ardından öğrencilerin şiirleri okundu. Meydandaki törenin sona ermesiyle Vali Güvençer, milletvekilleri ile birlikte Valilikte bayram tebriklerini kabul etti. Ardından asker ve polis şehitliği ziyaret edildi. Asker şehitliğinde protokol şehit mezarlarına karanfil bırakıp dua etti. Şehitler için mezarlıkta Kuran okundu.

TURGUTLU

Turgutlu'da büyük zaferin 94'üncü yıldönümü Demokrasi Şehitleri Alanı'ndaki törenle kutlandı. Törene, Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, MHP'li Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Turgutlu Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Ömer Haşim Olgun, Turgutlu Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Emre, Turgutlu İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Levent Türkeri, Turgutlu İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Esendemir, AK Parti Turgutlu İlçe Başkanı Mürşit Gedizli, CHP Turgutlu İlçe Başkanı Erk Kayabaş, oda başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı'na Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Turgutlu Belediyesi'nin çelenkleri kondu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Törende Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Ömer Haşim Olgun günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Buradaki törenin ardından Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, makamında tebrikleri kabil etti. Tören protokol üyelerinin Şehitliği ziyaret ile sona erdi.

UŞAK

Uşak'ta 30 Ağustos Zafer Bayramı için 15 Temmuz Şehitler Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Törene, Uşak Valisi Ahmet Okur, AK Parti Uşak Milletvekili Alim Tunç, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Uşak Belediye Başkanı AK Partili Nurullah Cahan, daire müdürleri ve az sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Ardından öğrenciler gün için hazırladıkları şiirleri okundu. Tören sona erdi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.