Dolar 32,5987
%0.38
Euro 34,8098
%0.22
Altın 2.617,030
%0.24
Bist-100 9.474,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ege'de rektörlük kulisi hareketlendi

Ege'de rektörlük kulisi hareketlendi

Vekaleten yürütülen Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörlüğü için mevcut vekil Rektör Prof. Beril Dedeoğlu'nun yanısıra, eski dekanlardan Prof. Kamil Kumanlıoğlu, AK Parti'de iki dönem milletvekilliği yapan Prof. Necdet Budak, daha önce Rektör adayı olan Prof. Tahir Yağdı'nın adı ön plana çıkıyor. Ege Üniversitesi (EÜ) öğretim üyeleri, YÖK'ün asaleten ataması beklenen yeni Rektör adayları içinde adı geçenlerden Prof. Tahir Yağdı ismine sıcak bakıyor.  Ege'de rektörlük kulisi hareketlendi

  • Ege Postası
  • 27.09.2017 - 11:12

HALİDE DEMİR / EGEPOSTASI- Ege Üniversitesi'nde (EÜ) Prof. Dr. Mustafa Cüneyt Hoşcoşkun'un 'hakkında yürütülen soruşturmanın selameti açısından' önce açığa alınıp ardından ihraç edilmesinin ardından yerine Prof. Beril Dedeoğlu vekaleten atandı. 

DEDEOĞLU YERİNE KİM GELECEK'

Eski Rektör Hoşcoşkun'un, FETÖ/Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında önce açığa alınıp ardından ihraç edilip yakalanmasının ardından vekaleten Rektörlük görevini yürüten  EÜ Rektör Vekili Prof. Beril Dedeoğlu'nun ne zaman asaleten atanacağı ve-veya yerine kimin atanacağı konuşuluyor. 

DEDEOĞLU'NUN YANISIRA KUMANLIOĞLU, BUDAK, YAĞDI İSİMLERİ ÖN PLANDA

İddialara göre Vekil Rektör Dedeoğlu'nun da görevden alınacağı belirtiliyor. Dedeoğlu'nun yerine atanacağı konuşulan isimler arasında ise daha önce de adaylığını açıklayan ve seçimlere katılan EÜ Tıp Fakültesi Nükleer Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu, 22'nci  ve 23'üncü dönem AK Parti Edirne Milletvekilliği yapan ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in danışmanlığına getirilen Necdet Budak ile Kalp-Damar Cerrahisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tahir Yağdı'nın isimleri ön plana çıkıyor. 

Öte yandan görevden alınan Hoşcoşkun'un yerine asaleten atanması beklenen isimlerden Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu'nun Ege Üniversitesi'nin yanısıra kapatılan Şifa Hastanesi'nde de uzun süre görev aldığı, adının rektör adayları arasında geçmesinin ardından, internetteki sitesinden bu görev yerine dair bilgiyi kaldırdığı belirtiliyor.

YAĞDI, GENÇ-DİNAMİK İSİM

Üniversite öğretim üyeleri arasında sevilen, kalp damar cerrahi bölümünün başarılı hekimlerinden Prof. Dr. Tahir Yağdı ise ön plana çıkan isimler arasında. Yağdı da, 'İste-İnan-Üret ve Paylaş' sloganıyla bir önceki dönem Rektörlük için adaylığını açıklamıştı. Onu destekleyen öğretim üyeleri, Rektörlük için adı geçen Yağdı'nın genç-dinamik-üretken enerjisiyle üniversiteye huzur getireceğini belirtiyor.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.