Dolar 32,3398
%0.18
Euro 35,1000
%-0.24
Altın 2.239,180
%-0.19
Bist-100 8,82
%1.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ege Denizi'nde mülteci botu battı: 11 ölü

Ege Denizi'nde mülteci botu battı: 11 ölü

Kuşadası Güzelçamlı Davutlar Mevkii civarında bir mülteci botu battı ihbarının üzerine Sahil Güvenlik botlarının bölgeye hareket ettiği öğrenildi.11 göçmenin cansız bedenine ulaşıldı. Olayla ilgili Kuşadası Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin 2 göçmen kaçakçısını gözaltına aldığı kaydedildi.

  • Ege Postası
  • 24.03.2017 - 15:20

Aydın'ın Kuşadası İlçesinde, yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Sisam (Samos) Adası'na kaçak geçmeye çalışan Suriyelileri taşıyan lastik bot alabora oldu. 5'i çocuk 11 kişinin cesetlerine ulaşılırken, 11 kişi kurtarıldı. Bölgede arama kurtarma çalışmalarının sürerken, aynı botta bulunan ve yüzerek karaya çıkan ve organizatör oldukları belirtilen 2 Türk gözaltına alındı.

Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 22 Suriyeli, 2 Türk organizatör ile bugün saat 13.30 sıralarında, Yunanistan'ın Sisam Adası'na geçmek için Güzelçamlı Mahallesi yakınlarından lastik botla denize açıldı. Kıyıdan açıldıktan bir süre sonraa dalga ve rüzgarın etkisiyle Suriyelileri taşıyan bot alabora oldu.

KARAYA ÇIKIP YARDIM İSTEDİLER 

Can yelekleri olmayan ve kıyıya doğru yüzmeye başlayan bottakilerden ilk olarak organizatör oldukları ileri sürülen 2 Türk kıyıya çıkıp, "Bot battı, kurtarın" diye bağırarak yardım istedi. Bunun üzerine çevredekiler, durumu Sahil Güvenlik, 112 Acil Servis ve polise bildirdi. 

Sahil Güvenlik ekipleri Sevgi Plajı yakınlarında, 5'i çocuk, 2'si kadın 11 Suriyelinin cesetlerine ulaştı. 2'si çocuk, 3'ü kadın 7 kişi ise denizde boğulmak üzereyken kurtarıldı. Kurtulanların ifadelerinden kayıp oldukları belirlenen 3 kişi için denizden ve havadan arama kurtarma çalışması başlatıldı.

Kaçakları götüren organizatör oldukları belirtilen 2 Türk gözaltına alınırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kurtarılan mültecilerin ifadelerinden elde edilen bilgiye göre botta 22 mülteci bulunuyordu. 

11 KİŞİ KURTARILDI

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde, lastik botun alabora olması sonucu meydana gelen faciada kurtulanların sayısı 11'e yükseldi. Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, yaptığı açıklamada batan lastik botta toplam 22 kişi bulunduğunu belirtip, "Suriye uyruklu 11'inin cesedine ulaşıldı. 2 Türk'ün de aralarında bulunduğu 11 kişi ise sağ olarak kurtarıldı. Kurtarılanlar arasındaki solunum ile ilgili sorunu bulunan 1 bebeğin durumu ağır" dedi. 

Arama kurtarma çalışmaları sonlandırılırken, ölenlerin sayısının 12 değil, 11 olduğu anlaşıldı.

Ege'de kayalıklara terkedilen kaçaklar, yaktıkları ateş sayesinde kurtarıldılar

Yunanistan'ın Midilli Adası yakınlarındaki Tsoukalas kayalıklarına insan kaçakçıları tarafından terkedildikleri ileri sürülen, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 20 Suriyeli ateş yakınca, Yunan Sahil güevinli ekipleri tarafından farkedilip, kurtarıldı.

Yunanistan'ın 'www.lesvosnet.gr' adkı internet sitesinin haberine göre, Yunan Sahil Güvenlik ekipleri, bugün saat 03.00 sıralarında Midilli Adası'na 2 mil mesafedeki Tsoukalas kayalıklarında bir ateş yakıldığını farketti. Bunun üzerine adaya giden Yunan Sahil Güvenlik botu kaçakların olduğunu farketti. Üzerleri ıslak ve soğuktan donmak üzere olan 20 kaçak, kurtarıldı. Türk organizatörler tarafından sürat botuyla adaya terkedildikleri ileri sürülen Suriyeliler arasındaki rahatsızlanan bir çocuk ile hamile kadın hastaneye kaldırıldı (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.