Dolar 32,3579
%0.13
Euro 34,9930
%-0.21
Altın 2.325,970
%0.24
Bist-100 9,09
%0.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ege'nin 3 basket takımı yabancı değirmeni oldu

Ege'nin 3 basket takımı yabancı değirmeni oldu

SPOR Toto Basketbol Ligi'nde Pınar Karşıyaka, Muratbey Uşak ve Best Balıkesir, kadrolarını tepeden tırnağa yenilemesine rağmen umduklarını bulamayınca sezonun yarısı bile gelmeden yine yabancı değirmeni gibi çalıştı.

  • Ege Postası
  • 16.12.2016 - 12:30

İzmir'e önceki sezon şampiyonluk getiren Pınar Karşıyaka, mali küçülmeye giderek sezon başında kendisine 3 kupa kazandıran Antrenör Ufuk Sarıca'yı Beşiktaş'a uğurlayıp 10 oyuncuyla yollarını ayırdı. Tüm yabancılarıyla vedalaşan Pınar Karşıyaka, sezon başında Brown, Dillard, Summers, Ponitka, Boone ve Petway'i aldı.

NBA patentli pivot Boone, daha Banvit'le oynanan ilk maçtan sonra gönderildi. Pınar Karşıyaka'da çıktığı tek maç 70 bin dolara mal olan Boone'un yerine Owens kadroya dahil edildi. Pınar Karşıyaka, guard Dillard'ı kadro dışı bırakıp içinde bulunduğumuz haftada yerine Best Balıkesir'den Green'i aldı. 

Yeşil kırmızılılar gibi kadrosunu çok büyük oranda değiştiren Muratbey Uşak, geçen seneki yabancılarından yalnız Kairys'le nikah tazeledi. Mckissic, Hazell, Freimanis, Monroe ve Lyons'u takıma dahil eden kırmızı-siyahlılar, lig ve Avrupa arenasında boy gösterdiği FIBA Şampiyonlar Ligi'nde umduğunu bulamadı.

Kadrodan önce Hazell'i gönderip Auguste ve eski oyuncusu Harrison'u transfer eden Muratbey Uşak, kötü gidiş son bulmayınca Lyons ile Monroe'yla da yollarını ayırıp bu hafta Vasiliauskas'ı takıma dahil etti. 

Bu sezon ligde ilk kez boy gösteren Best Balıkesir ise tamamen yeni bir kadro kurup Golubovic, Green, Williams, Selby, Ofoegbu ile Nichols'le anlaştı. Ancak oyun kuruculardan Selby, bir maç bile oynamadan gönderildi. Bu ismin yerine Culpepper'ı transfer eden Best Balıkesir, ligde ilk 9 maçta galip gelemeyip dibe demir atınca Williams ve Green'le vedalaşıp Andrews ve geçen sezondan Kelley'i kadroya dahil etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.