Dolar 32,3919
%0.23
Euro 35,2334
%0.48
Altın 2.325,010
%0.2
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ege’nin taşları barışta buluştu

Ege’nin taşları barışta buluştu

Mordoğan ve Karaburun kıyılarında topladığı deniz taşlarından yaptığı tabloları sanatseverlerle buluşturan ressam Fikret Doğan’ın ‘Ege’nin Barış Taşları’ adlı sergisi Konak’ta açıldı.

  • Ege Postası
  • 01.01.2017 - 13:20

Konak Belediyesi Türkan Saylan Alsancak Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde gerçekleştirilen açılışa Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun yanı sıra çok sayıda sanatsever katıldı.

BARIŞA VE SEVGİYE İHTİYAÇ VAR

Tuval üstüne karışık teknikle yapılan barış ve doğa temalı tabloları sanatseverlerin beğenisine sunan Fikret Doğan,  çalışmalarını Mordoğan ve Karaburun’dan topladığı deniz taşlarıyla yaptığını söyledi. Doğan, “Kullandığım taşlar kendi renkleri,  farklı renk kullanmadım.  Yağlıboya zemin üstüne taşları yapıştırıcıyla yapıştırıp cilaladım. Çalışmalarda ‘Barış ve Özgürlük’  temasını işlemeye çalıştım. Günümüzde belki de en çok ihtiyaç duyduğumuz şey barış ve sevgi” dedi. 

UMUDU DİRİZ TUTMAK GEREK

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da ülkece kötü günlerden geçildiğini dile getirerek, “Türkiye’de hukukun üstünlüğü olsun, adalet olsun, emek en yüce değer olsun istiyoruz. Ama bizler hep umudu diri tutuyoruz. Umudu diri tutanlardan biri de Fikret Hocam. O umutla bu kadar güzel şeyler yapıyor. Sabırla biriktirdiği taşları çok güzel eserlere çevirmiş. Biz birbirimize iyi geliyoruz, birbirimize iyi geldiğimiz ortamları çoğaltmak ve birbirimizden moral bulmak açısından da bu etkinliklere ihtiyacımız var” diye konuştu. 

KÜLTÜR SANAT VARSA BARIŞ VARDIR

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da Doğan’ı çalışmalarından ötürü tebrik ederek, “İçinde yaşadığımız şu günlerde sanatla buluşabiliyorsak bu ülkemiz için umur verici günlerdir. Sadece birkaç ile sıkışmış kültür sanat anlayışı değil, Anadolu’nun her yerinde bunun olmasını istiyoruz. Gelecek kültürde, sanatta, bilimdedir. Yerel yönetimler olarak biz de kültüre, sanata ve kültür sanat insanlarına sahip çıkmaya, onlara destek olamaya çalışıyoruz.” dedi. ‘Özgürlük ve Barış Teması’nı işleyen Fikret Doğan’ın sergisi 10 Ocak tarihine kadar Konak Belediyesi Türkan Saylan Alsancak Kültür Merkezi’nde izlenebilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.