Dolar 32,3479
%0.3
Euro 35,1166
%-0.01
Altın 2.310,380
%1.44
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ege Ordu'da saniye saniye 15 Temmuz gecesi

Ege Ordu'da saniye saniye 15 Temmuz gecesi

Duruşmada, Ege Ordusu Komutanlığında 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı geceye ait bazı güvenlik kamerası kayıtları izlendi

  • Ege Postası
  • 02.08.2017 - 08:50

İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin 271 sanık hakkındaki davanın görülmesine devam edildi.

Aliağa Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü'nde İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesine dönüştürülen salondaki duruşmaya, bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları katıldı.

Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile kayda alınan duruşmada, darbe girişiminin yaşandığı gece, Ege Ordusu Komutanlığındaki olaylara ilişkin güvenlik kamera kayıtları izlendi. 

Tutuklu sanıklar eski Binbaşı Recep Kılıç ile eski Teğmen Levent Cantekin'in ani müdahale mangasındaki eylemlerine yönelik görüntülerin izlendiği oturumda Kılıç'ın mangadaki askerlere bazı talimatlar verdiği görüldü. 

Kaklıç Hava Meydanı ve Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığından havalanarak Ege Ordusu Komutanlığına gelen iki helikopterin pistteki hareketleri de izlendi. 

Mahkeme heyeti, Ege Ordusu Komutanlığındaki tanıkların dinlenildiğini ve güvenlik kamerası görüntülerinin tamamının izlendiğini belirterek, duruşmayı 14 Ağustos'a erteledi.

Heyet, duruşmaya Deniz Kuvvetleri Komutanlığındaki tanıkların beyanlarının alınmasıyla devam edileceğini kararlaştırdı. 

İDDİANAMEDEN

İddianamede, elebaşı Fetullah Gülen'in bir numaralı şüpheli olduğu 267 sanık hakkında "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs, silahlı terör örgütüne üye olma, TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs" suçlamaları yöneltilmişti.

Daha sonra hazırlanan ek iddianame ve birleştirilen bir dosya nedeniyle 4 kişinin daha dosyaya ilave edilmesiyle sanık sayısı 271'e yükselmişti.

Yargılananlar arasında tamamı TSK'dan ihraç edilen, "yurtta sulh konseyi"nce Manisa ve İzmir'de sözde "sıkıyönetim komutanı" ilan edilen tutuklu sanıklar eski Ege Ordusu Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Memduh Hakbilen, eski NATO Kara Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Salih Sevil, eski Bornova 57. Topçu Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmed Nuri Başol, eski Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanı Tuğamiral Halil İbrahim Yıldız, eski Foça Batı Görev Grup Komutanı Tuğamiral Yaşar Çamur, eski Hava Teknik Okulları Komutanı Tümgeneral Ahmet Cural, eski Amfibi Gemiler Komutanı Tuğamiral Erdal Ergün, eski Ulaştırma Personel ve Eğitim Komutanı Tümgeneral Mustafa İlter, eski İstihkam Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Osman Nadir Saylan, eski Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Süleyman Manka, eski Hava Eğitim Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğgeneral Veyis Savaş ile eski Gaziemir Hava Sınıf Okulları Komutanı Tuğgeneral Ersal Ölmez de bulunuyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.