Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ege Üniversitesi Çakıroğlu’nu andı

Ege Üniversitesi Çakıroğlu’nu andı

İki yıl önce 20 Şubat 2015 tarihinde Ege Üniversitesi Merkez Kampüsü’nde uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden Tarih bölümü öğrencisi Fırat Çakıroğlu Ege Üniversitesi öğrencileri tarafından saldırıya uğradığı yerde anıldı.

  • Ege Postası
  • 21.02.2017 - 14:41

20 Şubat 2015 tarihinde Ege Üniversitesi’nde formasyon eğitimini almaya giderken saldırıya uğrayıp hayatını kaybeden Tarih bölümü son sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu saldırıya uğradığı yerde Ege Üniversitesi öğrencileri tarafından anıldı. Yapılan anma törenine Fırat Çakıroğlu’nun babası, arkadaşları ve İzmir Ülkü Ocakları Başkanı Bilgehan Ağbaba da katıldı. Ege Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’ndan Edebiyat Fakültesi’ne sessiz bir anma yürüyüşüyle törene başlayan öğrenciler Edebiyat Fakültesi bahçesine geldiğinde “Fırat Yılmaz Çakıroğlu”, “Fıratlar Ölmez Vatan Bölünmez”, “Ege Teröre Mezar Olacak” gibi sloganlar attı.

Fırat Çakıroğlu’nun öldürüldüğü yere gelindiğinde polisin ve özel güvenliğin geniş önlemler aldığı görüldü. Burada kısa bir konuşma yapan İzmir Ülkü Ocakları Başkanı Ağbaba “Burada daha önce Soma eylemleri adı altında fakülte işgalleri, Nevruz kutlamaları bahanesiyle terör kutlamaları yapıldı. Burası bildiğiniz üzere kardeşimizin şehadetinden önce “Küçük Kandil” olarak tanımlanıyordu ve YDG-H tarafından kullanılıyordu. Hatta bu savcının iddianamesine de girmiştir. Ancak ne hazindir gaflet mi hıyanet mi olarak tanımlamakta zorluk çektiğimiz bir tepkisizlik söz konusu olmuştur bahsettiğimiz dönemde. Ben inanıyorum ki siz Ege Üniversitesi öğrencileri Fırat Çakıroğlu’nun neden şehit olduğunun farkındasınız. Ve yine inanıyorum ki onun adını ilelebet yaşatacaksınız.” Diye konuştu. 

Fırat Çakıroğlu’nun babası da “Fırat bu üniversitede siyasi görüş ayrımı yapmadan sağcısını, solcusunu, ülkücüsünü, Atatürkçüsünü birleştirdi. Bunu gören hainler de korkuya düşerek oğlumu katlettiler. Bugün burada gördüğüm birlikteliği Fırat sağlamıştır, inşallah bu hep böyle kalır. Fırat’ın mahkemesi hala devam ediyor. İnşallah mahkeme o katile ve bu işte parmağı olan herkese hak ettiği cezayı verir. Ama yüce mahkemede Mahşer-i Kübra’da iki elimiz o dönemki dekanın, rektörün ve özel güvenlik amirinin yakasında olacaktır.” Dedi.

Grup dağılmadan önce Fırat Çakıroğlu’nun öldürüldüğü yere bir Türk bayrağı astı. Bu esnada Başkan Ağbaba da “Bizim yeni üniversite yönetiminden talebimiz buraya kardeşimizin öldürüldüğü yere büyük bir Türk Bayrağı dikmeleridir. Bunu yapmazlarsa Fuat babamızın tabiriyle iki elimiz mahşerde yakalarında olacaktır.”diye konuştu.

Bayrak asımının ardından yeniden yürüyüş düzenine geçen öğrenciler yine slogan atarak Edebiyat Fakültesi önünden ayrıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.