Dolar 32,3731
%0.17
Euro 35,0661
%0
Altın 2.326,230
%0.25
Bist-100 9,10
%0.23

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ege Üniversitesi'ne 4 yeni bölüm

Ege Üniversitesi'ne 4 yeni bölüm

Ege Üniversitesi Senatosu tarafından kabul edilen Geleneksel Türk Sanatları, Resim, Mimarlık ve Grafik Tasarım Bölümleri kurulması teklifi YÖK tarafından onaylandı. YÖK tarafından onaylandı

  • Ege Postası
  • 13.03.2017 - 14:22

İZMİR- Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi bünyesinde dört yeni bölüm kurulması teklifi Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylandı. Buna gore; fakülte kurulu tarafından önerilen ve Ege Üniversitesi Senatosu tarafından kabul edilen Geleneksel Türk Sanatları, Resim, Mimarlık ve Grafik Tasarım Bölümleri  kurulması teklifi YÖK tarafından da onaylandı.

Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Bilgehan Gültekin; YÖK tarafından onaylanan dört bölümünün kuruluş çalışmaları yürütülen fakültenin aynı zamanda ilk dört bölümü olduğunu kaydederek; Geleneksel Türk Sanatları, Resim, Mimarlık ve Grafik Tasarım Bölümleri ile  fakülte için önemli bir temel oluşturulduğunu belirtti. 

Prof. Dr. Gültekin, ileri dönemlerde ülkemizin sanatsal  gelişimine katkıda bulunacak bölümlerin yanı sıra; ülkemizin sanat ve mimari alanında güçlü mirasını  destekleyen yeni bölümleri açılmasının da önerileceğini vurguladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.