Dolar 32,3262
%0.23
Euro 35,1129
%-0.02
Altın 2.305,870
%1.24
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ege Üniversitesi'nin yeni rektörü belli oldu

Ege Üniversitesi'nin yeni rektörü belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vekaleten Prof. Dr. Beril Dedeoğlu'nun yürüttüğü Ege Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Necdet Budak'ı atadı. Prof. Dr. Budak, Ege Üniversitesi’nin 15. Rektörü oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan atadı

  • Ege Postası
  • 17.10.2017 - 07:37

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 130. ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 13. maddeleri uyarınca, Yükseköğretim Kurulunun önerdiği adaylar arasından iki üniversiteye rektör ataması yaptı.

Prof. Dr. Necdet Budak

Buna göre, Ege Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Necdet Budak getirildi. 

Erdoğan, AK Parti Edirne eski Milletvekili Prof. Dr. Necdet Budak'ı rektör olarak atadı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Faruk Çelik'in görevde olduğu dönem bakan danışmanlığı yapan Budak'ın görevi yeni bakan Eşref Fakıbaba döneminde de sürüyordu. 

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde tarım makinaları üzerine dersler veren Prof. Dr. Budak üniversitenin yeni rektörü oldu. Budak üniversite tarihinde Prof.Dr. Mustafa Uluöz ve Prof. Dr. İbrahim Karaca'dan sonra üçüncü Ziraat Fakültesi kökenli rektör olmuş oldu.

Ege Üniversitesi Rektörlüğü'ne bir süredir Prof. Dr. Beril Dedeoğlu vekalet ediyordu.

NECDET BUDAK KİMDİR'

Necdet Budak, 1964 yılında Edirne’de doğdu. 1986 yılında mezun olduğu Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak göreve başladı. 1988 yılında yine aynı fakültede tohumluk üretimi konusunda yüksek lisansını tamamladı. 1990-1994 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri’nden kazandığı burs ile Nebraska Üniversitesi’nde Agronomy bölümünde, Bitki Islahı ve Genetiği konusunda doktora derecesini aldı.

1997 yılında Hollanda hükümeti bursu ile Hollanda’da Tohum Bilimi ve Teknolojisi konusunda çalıştı. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde Profesör unvanını alan Budak, tarım konusunda gerek uluslararası düzeyde, gerekse yurt içinde araştırma makalesi, proje ve kitaptan oluşan toplam 80 adet çalışma yayınladı.

2002 yılında Edirne’den milletvekili seçildi. 22. dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisinde, Avrupa Birliği Kurultayı, Avrupa Birliği Karma Parlamento, Karadeniz Ekonomik İşbirliği, Avrupa Birliği Uyum Komisyonu ile Tarım ve Köy İşleri Komisyonu üyeliği görevlerinde bulundu. 2007 yılında tekrar Milletvekili seçilen Budak 23. dönemde Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi olarak görev yaptı.

2012 yılında TEPAV’da çalışmaya başlayan Budak,  TEPAV-Gıda ve Tarım Politikaları Araştırma Enstitüsü direktörü olarak görev yapıyor.

(DHA-Haber Servisi)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.