Dolar 32,3113
%0.19
Euro 35,0121
%-0.31
Altın 2.279,510
%0.09
Bist-100 8,97
%1.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Egeli giyimciler Endüstri 4.0’a hazırlanıyor

Egeli giyimciler Endüstri 4.0’a hazırlanıyor

EGE Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD), Polytropon ve Giltaş firmalarının iş birliğiyle üyelerine “Akıllı İşletmeler için Akıllı Yazılımlar" konulu sunum gerçekleştirdi.

  • Ege Postası
  • 18.12.2016 - 10:18

Servis kalitesinin geleceğin tüketici eğilimlerine uygun güncellenerek Endüstri 4.0 devriminin gereklerini yerine getirilmesini ifade eden EGSD Başkanı Mukadder Özden, “Hazır giyim sektörü insan kaynağı ağırlıklı sektör olarak bilinse de uzun yıllardır otomasyon ve teknolojik unsurları çok iyi kullanan bir sektör. Markalaşma sürecinde de lojistik ve mağazacılık yazılımlarında oldukça iyi noktaya gelindi. Artık siparişler satış rakamları göz önüne alınarak otomatik veriliyor. Makinalar makinalarla konuşup iş yapabiliyor. Makina bakımları arıza baş göstermeden yapılır hale geldi. Bundan sonra bu yeni çalışma şekline adapte olarak kısa zamanda, uygun maliyetlerle ve mümkün olduğunca kişiye özel küçük üretimler konusunda esnek ve verimli işletmeler olmamız gerecek. O nedenle EGSD olarak üyelerimizin rekabet piyasasında daha başarılı olması yolunda çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.


EGSD’nin düzenlediği toplantısında 3D tasarımlardan, üretim takip yazılımlarına, mağazada tüketici davranışlarının takibine dek birçok alanda kendimizi geleceğe hazırlayan konuları inceleme fırsatı bulduklarını belirten Özden, “Teknolojik yazılımların ve tedarik kontrolünün data sistemleri ile yapılmasının önemine değindik. Bir sonraki toplantıda da pratikte yaşanan deneyimleri tartışarak bu sürece geçişi hızlandırmayı hedefliyoruz. Becerilerimizi sürekli iyileştireceğiz hem makul fiyatlı hem de lüks ürünlerde aynı şekilde performansımızı, buna bağlı olarak da rekabetçiliğimizi sürdürmeyi planlıyoruz" diye konuştu.


“TEKSTİL TEKNOLOJİYE ENTEGRE OLUYOR" 

Polytropon ve Giltaş firmalarının işbirliği ile yapılan tanıtım toplantısında işletmelere “Ürün Yaşam Döngüsü" (PLM) yazılımları hakkında bilgi verildi. Ürün geliştirme odaklı programların iş akışlarını daha da rahatlattığını söyleyen PLM Uygulama Danışmanı Banu Levent, gelişen teknoloji ile tekstil sektörünün de maliyet ve tedarik zinciri kontrolünün yazılımlar ile sağlandığına dikkatleri çekti. Ürün geliştirmede 40 güne kadar avantaj sağlandığını ifade eden Levent, “3D tasarımlar da son günlerde müşteriye numune sunmada büyük avantajlar sağlıyor. Teknoloji geliştikçe tekstil sektörünün gelişen teknolojiye entegre olması rekabet piyasasında büyük önem arz ediyor" dedi. Dünyanın sensör sistemine geçtiğini hatırlatan GİLTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Feyzullah Oktay ise, “Küresel piyasalar artık elektronik sisteme geçti. E-dönüşüm, e-fatura, e-defter ve e-arşiv gibi sistemler ülkemizde kullanılmaya başlandı. Endüstri 4.0’ı yakalamak için sensörler dünyasına girmemiz gerekiyor. Artık her şey sensörler ve çiplerle kontrol ediliyor. 2023’ü yakalamak için bu çok önemli" diye konuştu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.