Dolar 32,3479
%0.3
Euro 35,1166
%-0.01
Altın 2.310,380
%1.44
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
EGİAD Danışma Kurulu Başkanı Ünlütürk oldu

EGİAD Danışma Kurulu Başkanı Ünlütürk oldu

EGE Genç İşadamları Derneği (EGİAD) Danışma Kurulu Başkanlığı'na Şükrü Ünlütürk seçildi.

  • Ege Postası
  • 08.02.2017 - 14:08

EGİAD Danışma Kurulu Hilton Oteli’nde toplantı yaptı. Toplantıya, Ender Yorgancılar, Uğur Yüce, Kemal Çolakoğlu, Şükrü Ünlütürk, Sabri Ünlütürk, Öner Akgerman, Bülent Şenocak, Cüneyt Karagülle, Seda Kaya, Faruk Güler, İdil Yiğitbaşı, Önder Türkkanı, Sümer Tömek Bayındır, Neşe Gök, Ünal Kocaman katıldı. Ünlütürk, EGİAD Danışma Kurulu Başkanlığı’na seçildi. EGİAD Danışma Kurulu eski Başkanı Ender Yorgancılar, döviz kurlarındaki aşırı dalgalanma, referandum sürecinin yarattığı belirsizlik ve istikrarsızlık ile gelecek endişesinin, yatırımların önündeki en büyük engel olduğuna dikkat çekerek, şöyle konuştu: 

"Döviz kuru sadece ekonomiye bağlı olsaydı, Moodys ve S&P kararlarının ardından Fitch’in de Türkiye’yi yatırım yapılamaz ülkeler arasında alması doları düşürmez aksine artırırdı. Zaten kararda da özellikle, jeopolitik risklere vurgu yapılmıştır. Yılda 800 bin kişinin üniversitelerden mezun olduğu, yüzde 11’i aşan işsizlik oranın olduğu bu ortamda yeni yatırımların yapılması ve işsizliğe çözüm bulunması hayati önem taşıyor. Yaşanan işsizliğin en önemli nedeni mesleksizliktir. Almanya ve Avusturya’daki mesleki eğitim uygulamalarının Türkiye’ye getirilmesi gerekmektedir. Bu ülkelerde meslek okulları, fabrikaların içinde yer almakta, okulla fabrikalar iç içe çalışmaktadır. Sanayi 4.0 ile ilgili ilk akla gelen, robot teknolojileri ve robot üretimleridir. Ancak bu robot yazılımlarını yapacak olan nitelikli insan gücüne de ihtiyaç olacaktır. Bunun için de iyi bir eğitim sistemine ihtiyacımız var."

Toplantı sonunda EGİAD Danışma Kurulu Dönem Başkanlığı için seçime geçildi. Yapılan seçim ve oylama sonucunda, Şükrü Ünlütürk oybirliği ile EGİAD Danışma Kurulu Başkanlığı’na seçildi. Danışma Kurulu Başkan Yardımcılığına Oğuz Özkardeş, Sekreterliğe Yiğit Tatış seçildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.