Dolar 32,3276
%0.24
Euro 35,0866
%-0.1
Altın 2.298,730
%0.93
Bist-100 8,98
%1.99

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Eğitimcilerden bakanlığa dev karne

Eğitimcilerden bakanlığa dev karne

İzmir'de Eğitim- Sen üyesi eğitimciler, dün sona eren 2016- 2017 eğitim- öğretim yılı sonunda değerlendirmelerini basını açıklamasıyla duyurdu. Milli Eğitim Bakanlığı için karne de hazırlayan eğitimciler, 'icraat' ve 'uygulamalar'a zayıf not verdi. İcraat ve uygulamalar değerlendirildi

  • Ege Postası
  • 10.06.2017 - 09:59

Eğitim Sen'e bağlı şubeler, yıl sonu için ortak değerlendirmede bulunup basın açıklaması yaptı. Sendika adına Özgür Bozdoğan'ın yaptığı açıklamada, "15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ülke çapında olduğu gibi eğitim ve yükseköğretim alanına yönelik adeta bir sivil darbe yaşanmış, eğitim politikalarından, sendikal faaliyetlerimize, özlük ve mesleki sorunlarımızdan iş güvencemize kadar geniş bir alanda ciddi tahribatlar yaşanmıştır. OHAL sürecinde yaşanan kitlesel ihraçlar ve açığa almalar nedeniyle, 1.5 milyonu aşkın öğrenci öğretmensiz bırakılmış, bazı bölgelerde ücretli öğretmen görevlendirmesi yapılmıştır. Eğitim ve öğretimde ihraç edilen öğretmen, akademisyen ve idari personel sayısı toplamda 39 bin 640'tır" dedi. Eğitimin sorunlarına yönelik çözümsüzlük politikalarının ısrarla sürdürüldüğünü söyleyen Özgür Bozdoğan, "Eğitimde yaşanan ve yapısal hale gelen sorunlar, her ne kadar görmezden gelinmeye ve baskılamaya çalışılsa da, eğitim sorunu halkın en temel gündemini oluşturmayı sürdürmektedir. Siyasi kadrolaşmanın arttığı, eğitimde farklı dil ve kimliklerin dışlandığı, eğitimin zaten sorunlu olan niteliğinin daha da kötüleştiği bir eğitim sisteminin sağlıklı nesiller yetiştirmesinin mümkün olmadığı açıktır" dedi.

BAKANLIĞA KARNE VERİLDİ

Milli Eğitim Bakanlığı için karne de hazırlayan eğitimciler, icraat ve uygulamalara zayıf not verdi. Öğretmenlerin değerlendirmelerine göre bakanlık, "demokrasi ve İnsan hakları, Laiklik ve bilim uygulamaları, toplumsal cinsiyet eğitimi, spor ve sanat eğitimi, sosyal adalet ve dayanışma, çevre ve doğaya saygı" başarısız bulundu. Buna karşılık "Ayrımcılık, eğitimde kadrolaşma hareketleri, fırsat eşitsizliği, eğitimde dinselleşme, iş güvencesizliğinin yaygınlaştırılması, kamusal eğitim tasfiyesi" pekiyi not aldı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.