Dolar 32,3193
%0.21
Euro 35,0844
%-0.11
Altın 2.301,270
%1.04
Bist-100 9,07
%2.99

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Egzoz değil parfüm kokusu

Egzoz değil parfüm kokusu

İzmirli öğretmen Sema Gür'ün 2013 yılında hayata geçirdiği ve bu yıl 5'incisi düzenlenen 'Süslü Kadınlar Bisiklet Turu' adlı proje eş zamanlı olarak 50 il ve Yunanistan ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde aynı anda başladı. Bisikletlerini süsleyip Konak Meydanı'nı dolduran yüzlerce kadının egzozsuz ortamda pedal çevirdiği etkinlikte renkli görüntüler oluştu. Süslü kadınlar pedal çevirdi

  • Ege Postası
  • 25.09.2017 - 08:36

Konak Meydanı'nda saat 17.00'da toplanan yüzlerce bisikletli kadın, bu yıl 5'incisi düzenlenen 'Süslü Kadınlar Bisiklet Turu' için süsledikleri bisikletleriyle bir araya geldi. projeyi hayata geçiren öğretmen Sema Gür, tarihi Saat Kulesi önünde basın açıklaması yaptı.

'Dünya Otomobilsiz Kentler Günü'nde trafiğe bisikletle çıkarak dikkat çekmeye çalıştıklarını dile getiren Gür, "Bisiklet kent yaşamının bir parçasıdır. Bisiklet çevreyi kirletmeyen doğa dostu bir ulaşım aracıdır. Yoğun kent trafiğine çözüm olabilir. Kadınlar olarak dünyadaki hemcinslerimizle gündelik kıyafet giyerek bisikletle trafiğe çıkabiliriz. Buna dikkat çekebilmek adına süslendik. Bisikletlerimizle yollara çıktık. Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında yapılan 'Dünya Otomobilsiz Kentler Günü'ne vurgu yapmak için de buradayız. Yollar sadece motorlu taşıtlara ait değildir. Yollarda bisikletlilere saygı istiyoruz. Kadınlar olarak görünür olmak istiyoruz. Kadın toplumda görünür olduğu sürece o toplum nefes alır. Bisiklet bireyin özgürlüğünü simgeler. Dünyada birçok ülkede yapılan etkinlikler zincirine İzmirli kadınlar öncülük etmektedir. Biz İzmirli kadınlar olarak 'Egzoz kokusu yerine, parfüm kokusu' diyoruz." diye konuştu. 

Açıklamanın ardından yüzlerce kadın 50 il ve Yunanistan ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'yle birlikte aynı anda pedallarını çevirmeye başladı. Geçen yıl Türk Patent Enstitüsü tarafından tescillenip bir marka haline gelen 'Süslü Kadınlar Bisiklet Turu' Tarihi Havagazı Fabrikası'nda son buldu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.