Dolar 32,4968
%0.56
Euro 35,1489
%0.24
Altın 2.328,840
%0.36
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ekonomi Bakanlığı'ndan İzmir çıkarması

Ekonomi Bakanlığı'ndan İzmir çıkarması

Ekonomi Bakanlığı, İzmir'de ihracatçı firmaları üretim tesislerinde ziyaret ederek sorunlarının giderilmesi için formül aradı.

  • Ege Postası
  • 18.05.2017 - 15:43

Geçen ay Denizlili firmaları ziyaret eden Ekonomi Bakanlığı heyeti, 16-17 Mayıs 2017 tarihleri arasında İzmir’de temaslarda bulundu. Genel müdür yardımcıları ve daire başkanlarının bulunduğu 30 kişilik bürokrat kafilesi, 5 grup halinde İzmir’de sektörlerinde lider 60 firmayı ziyaret etti.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin talimatıyla düzenlenen organizasyonun ihracatçıların taleplerinin ve sorunlarının ilk ağızdan bürokratlara aktarılmasına zemin hazırladığı için çok verimli geçtiğini belirten Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, Ekonomi Bakanlığı’nın bu organizasyonunun diğer bakanlıklara örnek olmasını diledi. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında alıcıların Türkiye’ye gelme konusundaki çekincelerinin halen sürdüğüne dikkati çeken Ünlütürk, “Global alım yapan markalara Türkiye’den ihracat yapan firmalarımız; İngiltere, İtalya, İspanya, Almanya, Fransa gibi ülkelerde açacakları irtibat ofisleriyle müşterilerine yakın olmak istiyorlar. Nitelikli Tedarikçi olarak tanımlayabileceğimiz bu firmalarımız yurtdışında açacakları ofislerin Ekonomi Bakanlığı tarafından devlet destekleri kapsamına alınması taleplerini dile getirdiler. Bizde bu fikri destekliyoruz. " diye konuştu. Ekonomi Bakanlığı bürokratlarını işletmelerinde ağırlayan ihracatçılar, Ekonomi Bakanlığı’nda verilen devlet desteklerinin 2017 yılında 3 milyar TL’ye çıkarılmasından duydukları memnuniyeti ifade etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.