Dolar 32,5616
%0.07
Euro 34,9857
%0.45
Altın 2.430,820
%0.32
Bist-100 9.745,00
%0.24

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
El Bab'da bombalı saldırı: Çok sayıda ölü

El Bab'da bombalı saldırı: Çok sayıda ölü

Suriye’nin Halep kentine bağlı El Bab bölgesinde terör örgütü DEAŞ tarafından bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda çok sayıda kişi hayatını kaybederken, 100'e yakın kişi de yaralandı. Yaralılar Kilis ve çevre illere getiriliyor.

  • Ege Postası
  • 24.02.2017 - 12:26

Terör örgütü DEAŞ, El Bab yakınlarında yer alan Susiyan köyündeki ÖSO kontrol noktasına bombalı araçla saldırı düzenledi.

DEAŞ'a ait bombalı araç, El Bab'a dönmek üzere Özgür Suriye Ordusu karargâhının önünde toplanan yüzlerce sivilin yakınında patlatıldı.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, saldırıda 27 sivil ve altı ÖSO mensubu hayatını kaybetti.

Bomba yüklü saldırıda yaralanan onlarca Suriyeli bölgeden tahliye edilerek Kilis’in Elbeyli ilçesine bağlı Çobanbey'deki sıhhi tahliye noktasına getirildi. Burada bekleyen ambulanslara alınan yaralanan Suriyeliler Kilis'e getirilerek devlet hastanesinde tedavi altına alındı. Diğer yaralılar sınır hattından alınarak Gaziantep başta olmak üzere çevre il ve ilçelere sevk ediliyor. Kilis Devlet Hastanesi'nde uzman doktorlar yaralılara müdahale ederken, durumu ağır olanlar çevre illere sevk ediliyor. İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü hastane ve çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.

AA, saldırıda çoğu sivil, 60 kişinin hayatını kaybettiğini bildirmişti. AA'ya göre, saldırıda en az 100 kişi de yaralandı. Türkiye'ye getirilen yaralı sayısı 40'ı geçti.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de bomba yüklü araçla düzenlenen saldırının, El Bab'a sekiz kilometre uzaklıkta yer alan Susiyan köyündeki askeri komuta merkezlerini ve güvenlik noktalarını hedef aldığını duyurdu.

YARALILAR KİLİS'E GETİRİLİYOR
Saldırıda yaralanan onlarca Suriyeli bölgeden tahliye edilerek, Kilis’in Elbeyli ilçesine bağlı Çobanbey'deki sıhhi tahliye noktasına getirildi. Burada bekleyen ambulanslara alınan 42 Suriyeli Kilis'e getirilerek, devlet hastanesinde tedavi altına alındı. Yaralıların Kilis’e sevki sürüyor.

TSK'nın desteklediği Özgür Suriye Ordusu dün El Bab'ın kent merkezinin önemli bir bölümünü kontrol altına almıştı.

DEAŞ'LI TERÖRİSTLER İTİRAF ETTİ
Terör örgütü DEAŞ, Halep vilayetinde elinde tuttuğu son büyük yerleşim olan El Bab'da yenildiğini kendi yayın organı olan Amak vasıtasıyla itiraf etti. Terör örgütünün, El Bab yakınlarındaki Tadif, Baza ve Kabasin'den de çekildiği belirtildi. Bu yerleşimlerde bazı DEAŞ teröristlerinin binaların içine saklanmış olabileceği belirtiliyor. Bu yüzden bölgedeki Fırat Kalkanı güçleri ihtiyatlı şekilde ilerliyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.