Dolar 32,5257
%0.24
Euro 34,7493
%0.08
Altın 2.492,200
%1.21
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
El Bab'dan art arda acı haberler

El Bab'dan art arda acı haberler

El Bab'ın kontrolünü tamamen sağlamak amacıyla başlanan operasyonlarda stratejik önemi bulunan tepeler ele geçirildi, ilçenin batı mahallelerine girildi. Dün çıkan çatışmalar ve el yapımı patlayıcılar sonucu 5 asker şehit oldu, 15 asker yaralandı.

  • Ege Postası
  • 09.02.2017 - 09:17

Yaralı askerlerin durumu iyi. El Bab bölgesinde şehit olan askerlerden uzman çavuş Mahmut Uslu’nun, yılbaşı gecesi Gaziantep’in Oğuzeli İlçesi’ndeki İl Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezi’ni ziyaret eden Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte yemek yiyip sohbet ettiği ortaya çıktı.

Türk Silahlı Kuvvetleri, şiddetli çatışmaların sürdüğü El Bab'la ilgili dün peş peşe açıklamalar yaptı. Şehitlere ilişkin ilk açıklama şöyleydi: Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında 8 Şubat 2017 sabah saatlerinde DEAŞ terör örgütü ile süren çatışmalar esnasında iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 15 kahraman silah arkadaşımız ise hafif şekilde yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz. 

ÖĞLEDEN SONRA 2 ASKER DAHA ŞEHİT OLDU

TSK'dan akşam saatlerinde yapılan açıklamada 2 askerin daha şehit olduğu duyuruldu. TSK'dan yapılan açıklamada "Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında 8 Şubat 2017 öğleden sonra DEAŞ terör örgütü ile süren çatışmalar esnasında iki kahraman silah arkadaşımız daha şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz" denildi. Akşam saatlerinde çıkan çatışmada şehit olan asker ile birlikte gün içerisinde şehit olan asker sayısı 5’e yükseldi. 

Başbakan Binali Yıldırım'ın yılbaşı gecesi Gaziantep'in Oğuzeli İlçesi'ndeki geri gönderme merkezi'nde yemek yediği askerlerden Uzman Çavuş Mahmut Uslu (sağda) El Bab'da şehit oldu. Askerlerden Uzman Çavuş Selim Topal da (solda) 20 Ocak'ta şehit olmuştu.

Suriye'de yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı’nda El Bab bölgesinde şehit olan uzman çavuş Mahmut Uslu’nun, yılbaşı gecesi Gaziantep’in Oğuzeli İlçesi’ndeki İl Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezi’ni ziyaret eden Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte yemek yiyip sohbet ettiği ortaya çıktı.
Fırat Kalkanı Harekatı’nın 169 gündür devam ettiği Suriye’nin kuzeyindeki El Bab’da DEAŞ’lı teröristlerle girilen çatışmada şehit olan 5 askerden Ankaralı uzman çavuş Mahmut Uslu, Başbakan Binali Yıldırım’ın, yılbaşı gecesi ziyaret ettiği Gaziantep’in Oğuzeli İlçesi’ndeki İl Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezi’ndeki askerler arasında bulunuyordu.

ŞEHİT ASKER: VATAN TOPRAĞI DAHA ÖNEMLİ

Başbakan Yıldırım ile karavana yiyen uzman çavuş Uslu, Ankara’da yaşayan annesi Mürşide Uslu’yu telefonla arayarak yeni yılını kutlamıştı. Şehit Uzman Çavuş Uslu’nun, telefonu verdiği Başbakan Yıldırım ile konuşan annesi Mürşide Uslu, "Oğlumu özledim, yanıma gelsin" diyerek özlemini ifade etmişti. Şehit uzman cavuş Uslu ise, annesine "Vatan toprağı daha önemli" diyerek yanıt vermişti. Başbakan Binali Yıldırım ise, Mürşide Uslu’ya "Çocuklarınız bize emanet, burada iyiler" diyerek ailenin yeni yılını kutlamıştı.

AYNI FOTOĞRAFTAKİ ARKADAŞI DA ŞEHİT OLMUŞTU

Başbakan Binali Yıldırım’ın aynı masada oturup sohbet ettikleri askerlerden hemşehrisi Uzman Çavuş Selim Topal da, 20 Ocak’ta DEAŞ’lı teröristlerin saldırısında 4 arkadaşıyla birlikte şehit olmuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.