Dolar 32,3298
%0.24
Euro 35,0481
%-0.21
Altın 2.284,020
%0.28
Bist-100 8,98
%1.97

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
El emeği ürünlerini görücüye çıkardılar

El emeği ürünlerini görücüye çıkardılar

Karabağlar Belediyesi Limontepe Semt Merkezinde eğitim gören 125 kursiyerin el emeği ürünleri görücüye çıktı. Takıdan iğne oyasına, kokulu taşlardan bez oyuncaklara değin geniş bir yelpazede yer alan el emeği ürünler sergisi Limontepe Semt Merkezinde açıldı. 

  • Ege Postası
  • 30.07.2017 - 10:44

İZMİR- Karabağlar Belediyesi,  özellikle bölgedeki kadınların sosyal hayata aktif bir şekilde katılmaları ve meslek sahibi olmaları için mahallelerde kurduğu semt merkezleri ile bu amaca yönelik önemli adımlar atıyor.  Bu bağlamda yoğun çalışmaların yürütüldüğü merkezlerden olan Limontepe Semt Merkezi’nde, bölgede yaşayan kadınlar açısından anlamlı bir sergi açıldı. Sergide kursiyerlerin 2016-2017 döneminde yaptıkları ürünler sergileniyor.

Kadının gelişmesi toplumun gelişmesidir

Karabağlar Halk Eğitim Merkezi’nin de katkısıyla eğitim alan 125 kursiyerin el emeği ürünlerinin görücüye çıkarıldığı sergi açılışında konuşan Karabağlar Belediye Başkan Yardımcısı Güven Güngörmüş, “Biz belediye olarak kadınların gelişimine büyük önem veriyoruz.  Çünkü kadın geliştikçe çocuk gelişir, aile gelişir ve toplum gelişir. Semt merkezlerine kadınların büyük ilgi gösterdiğini görüyoruz. Öte yandan daha fazla insan buralardan faydalansın istiyoruz. Burada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

İğne oyası ve takı tasarım hocası Emine Kesici de, bu sergideki ürünlerin,  Limontepe Semt Merkezi’nde 2016 Kasım ayından 2017 Haziran ayına kadar geçen sürede ortaya çıkarıldığını ifade etti.

Sergi kapsamında, kursiyerlerin çocuklarının semt merkezinde yaptıkları resimler ve el işleri de sergileniyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.