Dolar 32,3462
%0.3
Euro 35,1024
%-0.05
Altın 2.309,340
%1.4
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Eline sağlık Hafize nine

Eline sağlık Hafize nine

İzmir'in Basmane semtinde oturan 78 yaşındaki Hafize Batmaz, evinin bulunduğu sokağı her gün temizliyor. Batmaz'ın temizliği, yaşı 40'ların üzerinde olanların, çocukluğuna dair anıları da canlandırıyor.

  • Ege Postası
  • 17.04.2017 - 09:49

Yıllardan bu yana Konak İlçesi Basmane semtindeki 1270 Sokak'ta oturan Hafize Batmaz, "Evimin içi nasılsa kapımın önü de öyle temiz olmalı" diyerek temizlik yapıyor. Her sabah eline aldığı süpürgesi ile hem kapısının önünü hem de sokağı süpüren, bununla yetinmeyip, yıkayan Hatice Batmaz, temizliği her zaman belediyeden beklemenin doğru olmadığını söyledi. Zamanı ve imkanı olanın mutlaka hem evini hem de kapısının önünü hatta sokağını temizlemesi gerektiğini dile getirdi.

"HERKES TERK ETTİ BEN TERKETMEDİM"
Oturduğu mahalleyi eski İzmirli ailelerin yıllar önce terk ettğini, ancak fakat kendisinin hala burada yaşayıp mahalle kültür ve geleneklerini yaşattığını belirten Batmaz, "Eski komşularım artık yok. Eskiden aynı mahellede yaşayan kadınlar olarak sadece evimizi, kapımızın önünü, sokağı değil, hep birlikte gidip, camileri, halıların altına kadar temizler, kapılarını, pencerelerini, camlarını silerdik. Bu kültür eski İzmirlilerin buradan gitmesi ile kayboldu" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.