Dolar 32,5178
%-0.09
Euro 34,7884
%-0.22
Altın 2.420,660
%-0.39
Bist-100 9.749,00
%1.08

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Emekli maaşları erken yatacak

Emekli maaşları erken yatacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, emekli maaşlarının bayramdan önce ödeneceğini açıkladı.

  • Ege Postası
  • 07.06.2017 - 15:55

Her yıl olduğu gibi bu yıl da emekli maaşlarının bayramdan önce ödenip ödenmeyeceği merak ediliyordu. Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren, 'Emekli maaşları bayramdan önce verilecek mi'', sorusuna yanıt bugün geldi. Maaş açıklaması bekleyen emeklilere müjdeli haberi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu verdi. Peki, emekli maaşları ne zaman yatacak'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, emekli maaşlarının bayramdan önce ödeneceğini açıkladı. 24 Haziran (Arefe günü) cumartesiye geldiği için maaşlar haftanın son günü olan 23 Haziran Cuma gününe dek ödenecek.

"MEVCUT SİSTEMDEN MEMNUN OLAN YENİSİNE GEÇMEYECEK"

Çalışanların yüzde 85'inin kıdem tazminatı konusunda mağdur olduğunu belirten Müezzinoğlu, kıdem tazminatında hakkaniyet, güvence ve şeffaflığın olduğu yeni bir sistemi getirmek istediklerini söyledi. Bakan Müezzinoğlu, mevcut kıdem tazminatı sisteminden memnun olanların yeni sisteme geçmeme hakkına sahip olacaklarını, bunu çalışanın tercihine bırakacaklarını bildirdi. Bakanlık olarak kıdem tazminatına ilişkin yeni sistemle ilgili taslağı tamamladıklarını bildiren Müezzinoğlu, taslağın Başbakanlıkta olduğunu, burada son şeklinin verilmesinin ardından sendikalarla paylaşılacağını kaydetti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 24 TV'de yaptığı açıklamalar özetle şöyle: "Kıdem tazminatı konusunda Başbakanlık'ta Ekonomik Koordinasyon Kurulu'nda, gerekli değerlendirmeleri yapıyoruz. Paylaşma noktasında gelince, paylaşacağız. Önümüzdeki 1 ay içinde olgunlaştıracağız. Mevcut sistemde yüzde 85 mağdur var. Bizim amacımız mevcut sistemde mağduriyetten korumak. Muhalefete ne öneriyorsunuz diye sorduğumuzda "Mevcut haklardan geri gitmeyiz" diyor. Bu konuya muhalefet edenleri anlamak mümkün değil. Mağdurları görmüyorlar, görmek de istemiyorlar ama kendi sistemleri de yüzde 10-15'le yürüyor.

EMEKLİ MAAŞLARI AÇIKLAMASI

Bayramlar emeklilerimiz için çocukları, torunları sevindirme günüdür. İnşallah maaşları bayramlardan önce takdim edeceğiz. 

MEMUR ANNELERE YARI ZAMANLI ÇALIŞMA

Memur anneler de yarı zamanlı çalışma için yönetmelik her an çıkabilir."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.