Dolar 32,3280
%0.24
Euro 35,0837
%-0.11
Altın 2.292,560
%0.66
Bist-100 8,98
%2

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Emeklilerden DİSK’e kınama!

Emeklilerden DİSK’e kınama!

Geçtiğimiz aylarda DİSK Emekli-Sen bünyesinden ayrılan isimlerin kurduğu Tüm Emekliler Sendikası ile DİSK arasında salon krizi patlak verdi. Yıllarca birlikte emek ve hak mücadelesi veren sendikacılar salon tahsisi konusunda yaşanan anlaşmazlık nedeniyle karşı karşıya geldi. Sendikalar arasında salon krizi

  • Ege Postası
  • 12.08.2017 - 14:50

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçtiğimiz haftalarda genel kurula gitme kararı alan Tüm Emekliler Sendikası Konak Şubesi’ne varılan uzlaşma sonucunda DİSK’e bağlı Güvenlik Sen’e ait toplantı salonu tahsis edildi. Ancak başkan seçimlerinin yapılacağı kritik toplantıya saatler kala sendikaya yönelik tahsis kararı DİSK Genel Merkezi tarafından iptal edilince büyük bir kriz yaşandı. Son dakikada soruna çare bulan Birleşik Kamu İş, Tüm Emekliler Sendikası’na kapılarını açarken, yüzlerce emekli vatandaşın katıldığı toplantıda üyeler salona sığmadı, aşırı sıcakların da etkisiyle zor anlar yaşandı.  

SEÇİMLERDE SALON KRİZİ

Birleşik Kamu İş’e bağlı Tüm Yerel Sen’e ait Alim Gültekin Salonu’nda gerçekleşen Tüm Emekliler Sendikası Konak Şubesi 1’inci Olağan Kongresi’nde mevcut Başkan İbrahim Yılmaz güven tazeledi. Sendikanın genel merkez yöneticileriyle birlikte çeşitli sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin de katıldığı toplantıda üyelerine seslenen Konak Şube Başkanı İbrahim Yılmaz, genel kurulda geçmişte birlikte görev yaptığı DİSK yönetimi ve DİSK Genel Başkanı Kani Beko’ya yönelik sert mesajlar verdi.

YILMAZ’DAN KINAMA

Tüm Emekliler Sendikası Konak Şubesi Başkanı İbrahim Yılmaz genel kurul toplantısının açılışında yaptığı konuşmada yaşanan salon krizine tepki gösterdi ve şunları söyledi: “Bu yeri bize sağlayan, salonunu bize açan Birleşik Kamu-İş’e teşekkür ediyoruz. Bu sıcakta bize bu eziyeti çektirenleri de kınıyoruz. Böyle sendikacılık, böylece sosyal demokratlık, böyle solculuk olmaz. DİSK’e bağlı değil diye sendikamızın toplantısını iptal ettirdiler. Bizlere bu uygulamayı reva gördüler. Bu yaptıkları yakışık almadı. Kendileri ni kınıyorum. Yazıklar olsun diyorum. Her zaman kol kolayız. Emekli-Sen eskisinden daha güçlü olacak. DİSK Emekli-Sen’de üç dönem şube başkanlığı yaptım. Kimseyle alıp veremediğimiz yok. Bu sendika 2008’de kapatılmış. Aynı kurucu kadroyla toplanıp yeniden sendika açtık. Eski isim olan Tüm Emekliler Sendikası altında omuz omuza mücadele etmeye devam edeceğiz. Hepimizin yolu açık olsun. Bugüne kadar nasıl var olduysak, bugünden sonra da var olmaya devam edeceğiz.”

 

Seçimlere tek aday olarak giren Kurucu Başkan İbrahim Yılmaz’ın listesinde ise şu isimler görev alacak: Ayşe Ekşioğlu, Hüsnü Tercan, Ramazan Tekin, İsmigül Eroğlu, Kemal Çelik, Faruk Akkaş. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.