Dolar 32,3443
%0.08
Euro 34,9833
%-0.23
Altın 2.321,270
%0.04
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Emektar CHP'lilerden mesaj seli

Emektar CHP'lilerden mesaj seli

CHP Konak İlçe Eski Başkanı Uğur Yelekli, CHP Gaziemir İlçe Eski Başkanı Yüksel Demirsoy ve CHP İl Eski Sekreteri  Zikri Dursun Radyo Ege Postası'na konuk oldu.Programda gündem CHP'nin adalet yürüyüşü ve önümüzdeki süreçte başlayacak olan kongre takvimiydi...  Gündem adalet yürüyüşü ve parti içi yarış

  • Ege Postası
  • 04.07.2017 - 16:43

EGE POSTASI - CHP Konak İlçe Eski Başkanı Uğur Yelekli, CHP Gaziemir İlçe Eski Başkanı Yüksel Demirsoy, CHP İl Eski Sekreteri  Zikri Dursun, Gazeteci Mithat Umutoğulları'nın Radyo Ege Postası'nda hazırlayıp sunduğu Ege Postası İle Gündem programına konuk oldu. 

CHP'nin emektar isimlerinin yer aldığı programda gündem adalet yürüyüşü ve önümüzdeki süreçte başlayacak olan kongre takvimi oldu.

CHP'ye geçmişte çeşitli görevlerde emek vermiş isimler programda şu mesajları verdi;

YÜKSEL DEMİRSOY

Yürüyüşe desteklemeyenler gölge düşürmesinler yeter. Bir tek vatandaşın burnu kanarsa sorumlusu hükümettir. CHP'liler tepkilere cevap vermeden sakin şekilde yürüyor. 

Sıcakta yürüyenlere selam olsun. Arkadaşlarımız zor şartlar altında yürüyor. 'Ben yurtseverim' diyen 'ben ülkemi seviyorum' diyen yurttaşlarımızın yürüyüşe destek olmalarını mitingde yer almalarını istiyorum.

CHP'yi FETÖ'yle ilişkilendiren hükümet yetkililerini şaşkınlışla dinliyorum. CHP'nin hiçbir yöneticisinin FETÖ'yle terörlr ilişkilendirilmesi söz konusu değildir.Google'a girdiğinizde hangi siyasilerin FETÖ'yü övdüğünü görürsünüz. 

Yürüyüşten parti için değil ülke için güzel şeyler çıkacak. Eylem yaparsanız birleşirsiniz. CHP 90 yıldır geliyor. CHP deneyimli bir örgüt. Ülkenin zora girdiği dönemlerde ülkesini düşünür. Ülkede iyi şeyler olmuyor biz de geleceğimiz için yürüyoruz. Adalet yürüyüşü Türkiye için tarihi not. Ne Türkiye ne de CHP 9 Temmuz'dan sonra eskisi gibi olur. 

Delege seçimleriyle başlayıp kongrelerle devam edecek süreç var. Biz önce kendi içimizde delege seçimlerinde şunu yapacağız. Listeleri değil fikirlerimizi projelerimizi yarıştıracağız. Liste yarıştırma lüksümüz yok. Gaziemir'de geçmişte emek vermiş tüm isimler delege listelerinde olmalı. Kanaat önderleri de bu listelerde olmalı. Yarış olmamalı. 

Sadece düşüncelerimiz yarışmalı. Kongrelerde de iki listeler yarışmamalı, zaman ayıracak özveriyle çalışacak kadroların oluşması adına birlik beraberliğin sağlanacağı süreç yaşanmalı. 

Geçmişteki haksızlıkları küslükleri unutmalıyız. Helalleşmeyi şimdiden yapalım.. Barışalım, bir olalım. Sen ben kavgasını bırakalım. Gaziemir'de başarı için çakıl taşına da ihtiyacımız var demiştim. Görev yaptığımız süreçlerde iz bırakabiliyorsak sevgi gösteriyorsak vefa bırakıyorsak en güzeli bu. 

Ayak  oyunlarıyla arkadaşlarımızın önünü kesmek doğru değil. Siyasi etiketler gelir geçer. Gönüllerde yer bulabildiyseniz en büyük zenginliktir. Parti içi sevgi vefa ve kardeşliği eksik bırakmayalım.

ZİKRİ DURSUN

Adalet yürüyüşünde atılan her adım zulme uğrayan haksızlığa uğrayanlar için. 80 milyon için...Adaletin kantarı topuzu kaçtı. İnsanlar KHK'larla içeri alınıyor. Türkiye'de adalet mekanizması kötü durumda. O nedenle anlamlı bir yürüyüş. 

Orada yürümek çok zor. Yürüyen herkese teşekkür ediyorum. Açlık sınırını konuşan yok. Bir çok sorun var. Birilerinin ayağa kalkması gerekiyordu. CHP Genel Başkanı ülkedeki adaletsizliğe karşı yürümeye başladı. Kimi bir adım atar kimi beş adım atar. Herkesin bu davaya katkı koyması gerek. 

Hükümet yetkililerin yürüyüşe yönelik açıklamalarını doğru bulmuyorum. Yürüyüşü basite alıyorlar. 9 Temmuz'da kanaatimce ciddi bir katılım olacak. Yeter ki vatandaşların partililerin gidişleriyle ilgili örgütler iyi hazırlık yapsınlar. 

Bu ülkede bazı şeyler iyi gitmiyor. 15 yıldır iktidarlar. Ne kadar olumsuz şey varsa CHP'yi suçluyorlar. Sanki CHP iktidarda. HDP'yle aynı eylemde olmuş olunabilir. Onlarda adalet istiyor. Burada ortaklık ne; adaletsizliğe karşı başkaldırı. Yürüyüşte birleşiyorlarsa teröre çekmesinler. Önce kendileri hesap versin. Habur'da şölen yaptırdılar. PKK bayrakları sallandı. 

Kongrelerimiz sert olur. Ama kongrelerde olanları salonda bırakmalıyız. Keşke süreçleri kucaklaşarak yapabilsek. Bizim partimizde kongreler bayram havasında değil savaş havasında oluyor. Hesabı olanlar var. Her ne olursa olsun kongre salonundan çıkıp birlik içinde seçimlere hazırlanmalıyız.

Kongreleri bir günde bitiririz. O tecrübeye sahibiz. Kongrelerden sonraki mücadelemiz asıl olan. Kongreleri kırmadan dökmeden vefa duygusunu unutmadan götürmeliyiz. Biz bize lazımız. 

UĞUR YELEKLİ

CHP'nin son dönemde en çok eleştirilen yanlarından biri sokakta olmayışıydı. Genel Başkan'ın yürüyüşünü bu nedenle çok doğru bir adım.

Sürekli yürüyen dostlarımız var. Her gün tazelenen bir yürüyüş var. Bir bakıyorsunuz bir gün Kayseri'den gelenler var, diğer gün KESK'ten katılım var...Tüm genele baktığınızda milyonları bulan bir yürüyüş var. 

Bu bir başkaldırı aslında. Bir taraftan insanların sesini çıkartmamalarına yönelik bir anlayış hakim kılınmak isteniyor. Sosyal medyadaki yazdıklarıyla hapise atılanlar var. Birilerinin buna dur demesi gerek. 

Bunlara karşı sadece demeç vermek yetmezdi. Sokağa inilmesi gerekiyordu. Gözler 9 Temmuz'daki finalde. Milyonlar orada olacak. Provakasyona açık. Hükümetin hassas davranması gerek. Partililerimizin tahriklere kapılmaması gerekiyor. İçimize sızdırılacak bazı provokatörlere karşı uyanık olmak gerek. 

Parti içi seçimler demokrasi şölenimizdir. Bir taraftan uyanık olmamız gerek. Seçime hazırlıklı olmamız gerek. Referandumda alınan 49,5 rakamı var. Bu 49,5'u diri tutmak muhalefet partisinin CHP'nin görevi. Yürüyüşle bu motivasyon doruk noktasına çıktı. 

En büyük handikapımız birbirimizi yememiz. İş yapan emek verenler olduğu zaman maalesef engelleniyor. Emek vermişleri yarıştırmayacaksın. 1-2 yerden aldıkları talimatlarla emek verenleri delege listelerine yazmayanlar var. 

10 yıl meclis üyeliği ve ilçe başkanlığımdan sonra belediye başkan aday adayı oldum. Aday gösterilmedim. Partimin ve aday olan arkadaşlarımın emrindeyim açıklaması yaptım. Acı olan emek verdiğim partimde bu açıklamalara rağmen bir teşekkür almamam. Tam tersine kent konseyi başkanıyken olmamam için bir şeyler yapılıyorsa ayrı parantez açmak gerek. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.