Dolar 32,3613
%0.14
Euro 34,9630
%-0.29
Altın 2.325,440
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Emine Erdoğan: Büyük bir seferberlik başlatmalıyız

Emine Erdoğan: Büyük bir seferberlik başlatmalıyız

Emine Erdoğan, “Ülkemizdeki yüzde 53 sezaryen oranını, Fransa’daki yüzde 20, Hollanda’daki yüzde 15’ler seviyesine indirmek çalışmalıyız” dedi.

  • Ege Postası
  • 28.07.2017 - 07:28

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Ankara Zekai Tahir Burak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde düzenlenen “Sezaryen Oranlarının Azaltılmasında Etkili Yöntemler” konulu sempozyumda bir konuşma yaptı. Son yıllarda, dünyada birçok ülkede olduğu gibi Türkiye’de de sezaryen oranlarının hızla arttığına dikkat çeken Erdoğan, şunları söyledi:

BİLGELİK KAZANDIRIR

“Doğum tecrübesi kadınlara büyük bir bilgelik kazandırıp, yaratılış mucizesine tanıklık fırsatı sunuyor. Tüm kadınlarımız bu tecrübeyi en güzel şekilde yaşamayı hak ediyor. Fakat ne yazık ki modern dünya kadınlarımızı bu doğal deneyimden uzaklaştırıyor. Bir hayat kurtarma ameliyatı olarak bilinen sezaryen, artık tercih edilebilir bir doğum şeklini aldı. Dünya Sağlık Örgütünün yüzde 15 olarak açıkladığı makul sezaryen oranı, ülkemizde makul sınırları aşarak yüzde 53’lere yükselmiştir.”

Zekai Tahir Burak Eğitim ve Araştırma Hastanesinin sezaryen oranlarının azaltılmasında gösterdiği başarının diğer kurumlara da örnek olmasını dileyen Erdoğan, şöyle devam etti: “Ülkemizdeki yüzde 53 sezaryen oranını, Fransa’daki yüzde 20, Hollanda’daki yüzde 15’ler seviyesine indirmek için büyük bir seferberlik başlatmalıyız.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.