Dolar 32,3353
%0.17
Euro 35,2116
%0.08
Altın 2.246,870
%0.15
Bist-100 8,72
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Emniyet Müdürü saldırı anını anlattı

Emniyet Müdürü saldırı anını anlattı

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Yönetim Kurulu, İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın'a başsağlığı ziyaretinde bulundu.

  • Ege Postası
  • 12.01.2017 - 11:20

İGC Başkanı Misket Dikmen, adliyeye düzenlenen terör saldırısında kahramanca direnen ve can kaybının büyümesini önleyen kahraman polis memuru Fethi Sekin'i saygıyla andıklarını söyledi. İzmir Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin büyük bir terör saldırısını önlediğini belirten Dikmen, "Tüm emniyet güçlerinin başı sağolsun. Büyük bir saldırıda halkımıza zarar gelmemesi için çok ciddi mücadele verdiler. Hepimiz çok üzgünüz" dedi. Emniyet birimlerinin son dönemde hedefte olduğunu, saldırıların kendilerini çok üzdüğünü kaydeden Dikmen, "Bu ortamda şehit Fethi Sekin, polis teşkilatının simge ismi oldu. Hafızalara kazındı. Tüm ulusumuzun ve emniyet güçlerinin başı sağolsun" dedi. 

İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın da, Türkiye'nin büyük bir kahraman, yiğit bir polisi kaybettiğini, şehit polis Fethi Sekin'in vatan aşığı bir kahraman olduğunu vurguladı. Bazı piyonların ülkeyi yıkmak için dış mihraklar tarafından kullanıldığını belirten Aşkın, "Bu ülke hepimizin. Biz bu ülkeye sahip çıkacağız. Şehit olan kardeşimiz insanları kurtarmak için önce 'bomba var' diyerek insanları uzaklaştırdı daha sonra da kalaşnikof ile ateş edenlerin üzerine koştu. Teröristler onlarca belki yüzlerce insanımızı öldürmek için oraya gelmişler. Orada ne kadar emniyet görevlisi varsa ölümden korkmadı. Mermilerin üzerine gitti. Arkadaşlarımız bir çok masum insanın hayatını kurtardı. Teröristler büyük bir katliam yapmaya gelmişlerdi. Polis arkadaşlarımız sayesinde bu sıkıntıyı def ettik. Allah razı olsun. Hepimiz çekinmeden aynı duruşu sergilerdik. Şehit Fethi Sekin'in cenazesine İzmirliler sahip çıktı. Gurur duydum. Şehitlerimizin ailesine destek olmak için çok sayıda telefon aldım" diye konuştu. 

Terör saldırısında kaçan üçünücü bir kişi olduğu haberlerinin de gerçeği yansıtmadığını belirten Aşkın, "O gün kaçan bir kişi olduğu söylendi. O kişiyi yakaladık. Saldırıdan kaçan inşaat işçisi olduğunu öğrendik. Böyle zamanlarda kamuoyunu aydınlatmak çok önemli. Olay günü de elimizde ne kadar bilgi varsa herşeyi kamouyo ile paylaştık" dedi. 

Ziyarette, İGC Başkanı Misket Dikmen'in yanı sıra, Başkan Yardımcısı Tayfur Göçmenoğlu, Genel Sekreter Kenan Çimen, Genel Sekreter Yardımcısı Sadık Pala, yönetim kurulu üyeleri Dilek Gappi, Hakan Dirik ve Murat Atilla da yer aldı. (DHA) 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.