Dolar 32,5121
%-0.11
Euro 34,7955
%-0.2
Altın 2.427,750
%-0.1
Bist-100 9.687,00
%0.43

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
En iyi Bodrum tatili nerede yapılır'

En iyi Bodrum tatili nerede yapılır'

Bodrum, her ne kadar küçük bir ilçe olsa da farklı tatil lokasyonlarına sahip. Bu bölgelerin her biri de tatilcilere, kendine özgü farklı özellikler sunuyor. Peki, “en keyifli Bodrum tatili için Bodrum’un neresine gitmeliyim” diyorsanız işte adım adım Bodrum tatili…

  • Ege Postası
  • 26.07.2017 - 10:59

Bodrumun en popüler tatil beldelerinden biri Gümbet’tir. Bodrum merkeze 3km uzaklıktaki Gümbet, uzun ve ince kumlu bir plaja sahiptir. Ayrıca berrak ancak sığ denizi ile çok keyifli bir deniz tatili yaşatır. Su sporlarına meraklı olanların Bodrum’da gidilecek yerler listesinin başında yer alan Gümbet, çok eğlenceli, keyifli bir tatili ulaşım stresi yaşatmadan küçük bir belde sınırları içinde sunabiliyor. Gümbet ile Bodrum merkezin arası yaklaşık 10 dakika sürüyor ve taksi ya da dolmuşla kolayca şehir merkezine gidilebiliyor.

Bodrum denilince akla hemen Bitez gelir. Bitez, Bodrum merkeze 10km uzaklıkta bir beldedir. Kumlu ve Ege Denizin karakteristik soğuk yapısından çok Akdeniz’in sıcaklığını taşıyan Bitez suları, yüzmek için idealdir. Ayrıca bu berrak sularda dalış da yapabilirsiniz. Bitez’in tercih edilmesinin nedenlerinden biri de rüzgâr sörfüne uygun olmasıdır.

Bodrum merkeze 13km uzaklıktaki Ortakent ise sıcak denizi ve kum plajı ile çok seviliyor. Pek çok zincir otele de ev sahipliği yapan Ortakent, su sporları ve dalış için uygundur.

Bodrum Akyarlar ise rüzgâr sörfü tutkunlarının en çok tercih ettiği bölgedir. Eğer çok berrak ve ılık bir suda yüzmek istiyorsanız tercihiniz kesinlikle Kos Adasının tam karşısındaki Bodrum Akyarlar olmalı.

Bodrum denilince akla hemen Turgutreis gelir. Turgutreis, Bodrum’un en erken turizme açılan noktalarından biridir. Adını Osmanlı İmparatorluğunun ünlü denizcisi Turgut Reis’ten alan belde, Bodrum merkeze 20km uzaklıktadır. Marinası ve plajı dünya çapında üne kavuşmuştur. Ayrıca ağustos ayı gibi en sıcak yaz aylarında da Bodrum tatili için Turgutreis tercih edilebilir. Çünkü Bodrum’un en çok rüzgâr alan noktası burasıdır.

Bodrum merkeze 24km uzaklıktaki ünlü tatil beldesi Gümüşlük ise dalışa meraklı olanların tercihleri arasındadır. Gümüşlük’te berrak suları, akvaryum gibi denizi ile çok keyifli bir dalış anısı yaşayabilirsiniz. Ayrıca su altı kalıntıları görmek için tercih edebileceğiniz Tavşan Adası kalıntılarını incelemek için dalış sertifikasına bile ihtiyacınız yok, gözlük ya da şnorkel yeterli.

Bodrum’da ünlülerin gittiği yer olarak tanınan ve magazin basınına neredeyse her yaz ev sahipliği yapan Türkbükü de çok keyifli bir tatil beldesidir. Bodrum merkezine 20km uzaklıktaki Türkbükü’nde balık yiyebilir, yüzebilir ve dinlenebilirsiniz.

Bodrum Torba ise şehir merkezine yakın konumuyla, berrak sularıyla çok tercih edilen başka bir lokasyon. Bodrumun en yeşil bölgelerinden biri olan Torba’da Bodrum tatilinin en güzel anılarını yaşayabilirsiniz. Bodrum Torba, tarihi yapılar açısından da zengindir. Örneğin yaklaşık 3bin yıllık bir Bizans Ortodoks manastırı burada korunmuş olarak ziyaretçilerini bekler.

Bodrum tatilini keyifli kılacak konaklama hizmeti için https://www.etstur.com/Bodrum-Otelleri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.