Dolar 32,5332
%-0.04
Euro 34,8042
%-0.18
Altın 2.430,150
%0
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Enflasyon tek haneye inecek

Enflasyon tek haneye inecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonominin hızlı bir toparlanma süreci içinde olduğunu belirterek, “Enflasyon her ne kadar ağustosta çift haneye çıktıysa da önümüzdeki aylarda inanıyorum ki yeniden tek haneye inecektir” dedi

  • Ege Postası
  • 07.09.2017 - 06:33

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonominin hızlı bir toparlanma süreci içinde olduğunu belirterek, "Enflasyon her ne kadar çift haneye çıktıysa da önümüzdeki aylarda inanıyorum ki tek haneye inecektir" dedi. Dün AK Parti Genel Merkezi'nde 117. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomi ile ilgili şu mesajları verdi:

YÜZDE 7 BÜYÜME

Ekonomide hızlı bir toparlanma süreci içindeyiz, hamdolsun. Şu anda yıllık ihracatımız 152 milyar dolara ulaştı. 158'e kadar çıkmıştık malum, inşallah şimdi onu yakalayıp aşmamız lazım. İşsizlikte hızla tek haneli rakamlara doğru gidiyoruz. Enflasyon ağustosta çift haneye çıktıysa da önümüzdeki aylarda inanıyorum ki tek haneye inecektir. Üretimde ümit verici artışlar yaşanıyor. Büyümeyle ilgili olarak öncü rakamlar ikinci çeyrek için yüzde 7 civarında bir performansı işaret ediyor. Turizmde yeniden yüzde 70, 80'lik doluluk oranlarını gördük. Şu anda Antalya, İstanbul, Bodrum, doluluk oranlarında çok çok iyi bir konumda. İnşallah bu olumlu gelişmeler her geçen ay artarak sürecektir. Hükümetimiz ve partimiz ortaya koyduğumuz çalışmalarla ülkemizi büyüterek, güçlendirerek hedeflerimize doğru adım adım ilerliyoruz.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.