Dolar 32,4653
%-0.07
Euro 34,7306
%-0.69
Altın 2.435,800
%-0.02
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Engelleri aşan film Balçova’da

Engelleri aşan film Balçova’da

Usta sanatçı Haldun Dormen ve Asuman Dabak’ın engellilerle aynı sette buluştuğu “Adım Adım Işığa Giden Yol” filminin galası Balçova’da yapıldı.

  • Ege Postası
  • 10.05.2016 - 10:10

Türkiye’de Engelli vatandaşların yaşadığı zorlukları ve Engellilerin hayata tutunması ile ilgili yaşananları çarpıcı bir şekilde beyaz perdeye aktaran “Adım Adım Işığa Giden Yol” filmi Balçova Agora AVM’de yapılan İzmir Galası ile izleyicilerle buluştu. Gösterim öncesi düzenlenen kokteyle konukların yanı sıra filmin oyuncuları ve Balçova Belediyesi Meclis Üyeleri katıldı. Balçovalı Engelli Gençlerden oluşan Ritim Gurubu kokteylde mini bir konser verirken, Balçova Belediyesi de filmin ilk gösterimine öğrencileri ücretsiz olarak götürdü.

Büyükşehir Meclis toplantısında olduğu için galaya katılamayan Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya “Biz yıllardır engelli vatandaşlarımızın sorunlarına dikkat çekmeye, Balçova’da bu sorunları en aza indirmeye çalışıyoruz. Engelli vatandaşlarımızın yaşadığı zorluklara ve onların hayata tutunma çabasına dair televizyon reklamları yaptırdık. Umarım bu dünyada yaşayan herkes engelli olmanın bir hastalık olmadığını anlar” diye konuştu. 

FİLMİN KONUSU
Eski bir balet olan Şevket’in (Haldun Dormen) hayatı, oğlu Tolga’nın (Gazi Şeker) görme engelli kızı Ayşen’i (Ümran Sevinç) ona bırakmasıyla bir anda değişir. Yaşama müzik ile tutunan Ayşen’e kendisini adayan Şevket, bu umut yolculuğunda farklı hayatların çıkmazında bulur kendini. Kariyerinin zirvesinde geçirdiği trafik kazası ile her şeyi tepetaklak olan Gökhan ve engellini kabul edemeyen Can ile hırçın bir denize doğru yelken açan Şevket’in “Adım Adım” toplum ve ön yargılar ile mücadelesidir.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.