Dolar 32,3754
%0.18
Euro 34,9999
%-0.19
Altın 2.325,980
%0.24
Bist-100 9,09
%0.09

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Engelleri danslarla aşıyorlar

Engelleri danslarla aşıyorlar

Buca’da yaşayan engelli vatandaşların yaşam kalitesini arttırmayı hedefleyen Buca Belediyesi, açtığı folklor kursuyla engelli bireyleri ülkemizin kültür mozaiğinin eşsiz yöresel danslarıyla tanıştırıyor. Halk dansları ile rehabilitasyon uygulayan ve engelli bireylerin hayata tutunmalarını sağlanıyor

  • Ege Postası
  • 12.01.2017 - 10:42

Buca Belediyesi engelli bireyleri müzik eşliğinde eğiterek yeniden hayata kazandırmaya çalışıyor. Şirinyer Engelliler Merkezi’nde el işinden, ahşap boyamaya kadar birçok kurs açarak zihinsel ve bedensel engelli bireylerin yaşama tutunmalarını sağlayan Buca Belediyesi, halk dansları kursu ile engellilere keyifli bir etkinlik sağlıyor.

Engellilerin aktif kent yaşamına katılabilmeleri için her türlü olanağı hazırlamaya çalışan Buca Belediyesi, müzik eşliğinde ritm ve adım çalışmaları yaparak grup bilinci kazandırıp ve birbirlerine karşı saygı göstermeyi pekiştiriyor.

Ağırlıklı olarak İzmir yöresinden halk oyunları oynayacak olan engelliler, yeteneklerini Buca Belediyesi’nin çeşitli etkinliklerinde sergileme imkanı bulacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.