Dolar 32,5383
%0.16
Euro 34,9025
%-0.2
Altın 2.437,320
%0.05
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Engelli dostu federasyondan tekerlekli sandalye bağışı

Engelli dostu federasyondan tekerlekli sandalye bağışı

Konyalılar Federasyonu (KONFED), farkındalık yaratmak ve sosyal sorumluluk amacıyla AFMSEYD (Afyon MS Engelsiz Yaşam Derneği) ‘ne hayırsever Özlem Koşar’la birlikte üç tekerlekli sandalye hediye etti.

  • Ege Postası
  • 05.08.2017 - 07:55

KONFED Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Hüyük Çamlıcalar Derneği Başkanı Hasan Parlar, Konyalılar Federasyonu tarafından satın alınan tekerlekli sandalyeleri, Hayırsever Özlem Koşar ile birlikte AFMSEYD (Afyon MS Engelsiz Yaşam Derneği)'ne teslim etti.

İmkânlar dâhilinde ve hayırsever vatandaşlardan gelen yardımlarla bu tür etkinlikleri yapabildiklerini söyleyen KONFED Genel Başkan Yardımcısı Hasan Parlar, “Engelli arkadaşlarımızı böyle mutlu edebilmek bizleri çok sevindiriyor. Yardımsever vatandaşlarımızdan bu tür örnek davranışları bekliyoruz” dedi.

Herkesin birer engelli adayı olduğunu hatırlatan Parlar, “Ne oldum değil, ne olacağım demek önemli. Federasyon olarak engelleri hep birlikte aşıp, yüzleri güldürüyoruz. Engelsiz bir yaşam için hep birlikte çalışacağız. Federasyon olarak ne yapılması gerekiyorsa onu yapmaya çalışıyoruz. Tüzüğümüzde belirtilen amaçlarımız doğrultusunda engellilerin yaşadığı sıkıntıları ilgili yerlere aktarıp çözümünü sağlamaya çalışacağız. Bu doğrultuda, yapılacak etkinlikleri ve projeleri planlamaya başladık.  İlgili kurum ve kuruluşlarla işbirlikleri sağlamaya ve kentte gelecek için iz bırakmaya çalışacağız, herkesin desteğini bekliyoruz. Engelli bireylerimizin engelsiz bir yaşam sürmeleri için her türlü çabayı göstereceğiz" ” diye konuştu.

Hasan Parlar nezdinde federasyona teşekkür eden AFMSEYD Başkanı Esra Işık, , bugüne kadar engelsiz yaşam için yapılan tüm çalışmalara destek veren başta KONFED olmak üzere herkese teşekkür etti.

Multipl Skleroz (MS) Nedir'

Multipl Skleroz (MS, emes olarak okunur), merkezi sinir sisteminin bir hastalığıdır. Merkezi sinir sistemi; beyin, omurilik ve görme sinirlerinden oluşmaktadır. MS’te bu sistemlerin etkilenmesi sonucu duyusal, görme, yürüme, konuşma ve denge gibi merkezi sinir sistemi işlevlerinde bazı bozulmalar olabilmektedir.

Türkiye’de 40 bin, civarında MS hastasının olduğu tahmin edilmektedir.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.