Dolar 32,3111
%0.19
Euro 35,0577
%-0.18
Altın 2.277,800
%0.01
Bist-100 8,99
%2.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan'dan AK Parti'ye sert kurallar

Erdoğan'dan AK Parti'ye sert kurallar

Kongre sürecini 2019 seçimleri açısından çok önemseyen AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, il, ilçe ve belde kongreleri için sert uyarılar yaptı. Tasfiyeler başladı, gözler kongrelerde

  • Ege Postası
  • 08.08.2017 - 10:29

AK Parti’de, 2018’de yapılacak büyük kongre için belde, ilçe ve il kongre süreci başladı. Belde kongrelerinin ardından bu ayın sonundan itibaren ilçe kongrelerini yapacak olan AK Parti, il kongrelerini de gelecek yılın şubat ayına kadar tamamlamayı planlıyor. Büyük kongrenin Eylül 2018’de mi yoksa daha mı erken yapılacağına ise AK PartiGenel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan karar verecek. 2019 seçimleri öncesinde teşkilatı canlandırmak ve yenilemek isteyen Erdoğan, kongre sürecini sıkı kurallara bağladı. Tek listeyle gidilecek kongreler için hazırlanan kılavuzda, teşkilatlara şu uyarılar yapıldı.

İl Başkanı Delican gidiyor mu'

DİSİPLİN UYARISI:

Kongrelerde milletle doğru iletişim kurabilmek, bu iletişimin sağlıklı ve sürdürülebilir olmasını sağlamak, belli bir disiplin ve kurallar çerçevesinde hareket edilmesine bağlıdır. Kongrelerde kullanılacak materyallerin ve teşkilat çalışanlarının davranışlarına kadar tüm ayrıntıların bir bütün içinde olması önemlidir.

TEK TİP UYUM:

 Kongrelerde kullanılacak bütün dokümanlar renk uyumu, yazı karakteri ve ebat açısından birbiriyle uyumlu olmak zorundadır. Özellikle bu dokümanların tasarımında ve basımında parti kurumsal kimlik kılavuzunun esas alınarak takip edilmesi gerekmektedir. Farklı renk ve yazı karakterlerinden oluşan dokümanlar basılmamalı, dağıtılmamalıdır.

GENEL MERKEZİN BELİRLEDİĞİ MÜZİK:

Teşkilatlarda, il, ilçe ve belde kongrelerinde partinin belirlemiş olduğu müzikler kullanılmalı ve aynı şekilde önceden belirlenen DVD’ler gösterilmelidir. Bunun dışında herhangi bir sanatçının parçası, parti ile doğrudan ilişkili olmayan müziklerin dinlenmesi, reklam ve tanıtım filmlerinin gösterilmesi partinin kurumsal kimliğini olumsuz yönde etkileyecektir.

TEK AĞIZDAN AÇIKLAMA:

Farklı anlamlara yol açabilecek düşüncelerin dile getirilmemesi açısından verilecek mesajların tek bir ağızdan çıkmasına ve bu açıklamaları yapacak olanların partide yetkili kişiler olmasına dikkat edilmelidir. Parti adına medyaya yapılan açıklamaları önceden belirlenen bir yetkilinin yapması büyük önem taşımaktadır.

PROMOSYON ÜRÜNLERI KARIŞTIRILMAMALI: 

Kullanılacak promosyonlar yasal çerçeveler içerisinde kullanılmalı ve seçmen profili dikkate alınarak cinsiyet ve yaş gruplarına göre sınıflandırılmalıdır. Kadınların kullandığı promosyon ürünleri erkeklere, erkeklerin kullandığı ürünler kadınlara verilmemelidir; çocukların kullanabileceği promosyonlar ise gençlere dağıtılmamalıdır.

KANAAT ÖNDERLERİ İLE İLETİŞİM: 

İl, ilçe, belde kongreleri sırasında teşkilat, kanaat önderleri ile sürekli iletişim halinde olmalıdır. Kanaat önderleri ile iletişim halinde olmak hem o bölgedeki insanların beklentilerini daha iyi anlamaya yardımcı olacak, hem de kanaat önderinin insanlardaki olumlu algısı partinin icraatlarına olumlu geri dönüşler olmasını sağlayacaktır.

SOSYAL MEDYAYA DİKKAT: 

Sosyal medya manipülasyona açık olduğundan, teşkilatlar sosyal ve dijital medya mecralarını kullanırken kılavuzdaki ilgili açıklamalara dikkat etmeli, polemiğe girmemeli, sorulan soruları cevapsız bırakmamalıdır.

KÜSKÜNLÜK YOK:

Kongre esnasında tüm teşkilatın ‘birlik ve beraberlik’ mesajı vermesi toplumun algısı için çok önemlidir. Bu yüzden yeni başkan ve eski başkanlar birlikte sahneye çıkmalı, tüm teşkilat samimi bir görüntü vermelidir. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.