Dolar 32,3654
%0.15
Euro 34,9546
%-0.32
Altın 2.325,560
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan'dan El Bab açıklaması

Erdoğan'dan El Bab açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üç Körfez ülkesine ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu.

  • Ege Postası
  • 12.02.2017 - 14:09

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Bölgesel dinamikler bağlamında kırılmaların yoğun yaşandığı bir süreçte bu ziyarete çıkıyoruz. İlk durakta Bahreyn bulunuyor. Değerli dostum Bahreyn Kralı geçen yıl ağustos ayında ülkemize resmi ziyarette bulunmuştu. Özellikle 2016 yılında 321 milyon dolar ikili ticaretimizi daha da yukarı taşımayı öngörüyoruz. Savunma sanayi işbirliği de ele alacağımız bir diğer kritik konu. Bahreyn geçtiğimiz aralık ayından bu yana Körfez İşbirliği Konseyi’nin de dönem başkanlığını yürütüyor. 

Şu anda El Bab gerek bizim gerekse ÖSO tarafından dört bir yandan kuşatılmış durumda. Güçlerimiz merkeze inmiş halde. En önemli nokta biliyorsunuz hastane tepesi. Orası alınmış durumda. Şu anda merkeze girilmiş vaziyette. Artık DEAŞ güçleri tamamiyle El Bab’ı terk etme sürecine girdi. Öyle sanıyorum ki bundan sonrası an meselesidir. 

KOORDİNAT AÇIKLAMASI

Bu konuyla ilgili biliyorsunuz açıklamaları zaten yaptık. Bu açıklamalar noktasında benim tabii yapmış olduğum açıklama gerek silahlı kuvvetlerimizin gerekse MİT’in bana verdiği bilgiler çerçevesindedir. 

Bu çerçevede yaptığımız anlaşma karşılıklı yapılmıştır. Bu açıklamalar bu işin gerçek boyutudur.  unun dışındaki açıklamalar herhalde itibar edilecek açıklamalar değildir. Bu süreç içinde bizlerin işleri çok daha hassas, dikkatli biçimde götürme gayretlerimiz var. CIA Başkanı’nın gelişiyle, ABD Başkanı ile yaptığımız görüşme ve arzu edilmeyen olay sonrası Sayın Putin ile yaptığımız görüşme, genelkurmay başkanlarımızın yaptığı görüşmeler bu hassasiyetin nereden nereye varması noktasında önemli.

“BU BÖLGEYİ TERÖRDEN ARINDIRMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Bizim buradaki hedefimiz nedi? Biz bu bölgeyi terörden arındırmaya çalışıyoruz. Bundan sonraki süreçte doğuya yönelik Mümbiç ve Rakka olayı vardır. Şu anda ABD yeni yönetimi ve CIA ile düşüncelerimizi paylaştık ve bu düşüncelerimizin takipçisi olacağız. Hedef burada 4-5 bin km’lik terörden arındırılmış bir bölgedir. Böylece bizim kamplarımızdaki insanları kendi topraklarına döndürmek. 

“BU DÜŞÜNCELERİMİ TRUMP İLE PAYLAŞTIM”

Ben bu düşüncelerimi Sayın Trump ile de paylaştım. İkinci bir noktada burada uçuşa yasak bölge konusu. Bu bölgeyi uçuşa yasak bölge olarak ilan etmediğiniz sürece orada güvenlik tesis edilemeyecektir. En önemlisi de eğit donat meselesidir. ÖSO bu eğit donat kapsamında yetiştirilmiş bir ordudur. Onlar da orada oranın insanı olma hasebiyle şu ana kadar çok çok faydalı olmuşlardır. Çok da şehit vermişlerdir ama bu noktada ortaya koydukları çaba inkar edilemez.

EL BAB'DAN SONRA DURMAK DİYE BİR ŞEY YOK

El Bab’dan sonra durmak… Böyle bir şey yok. Orada bir iletişim sıkıntısı olabilir. El Bab bir defa bizim nihai hedefimiz değildir. Şu ana kadar biliyorsunuz 3 bini aşkın DEAŞ’lıyı etkisiz hale getirdik. DEAŞ’ın asıl merkezi El Bab değil Rakka. Nihai hedef de 5 bin km karelik bir alanı temizlemektir. Bizim Türkiye olarak burada kalmak gibi bir hedefimiz yok. Bu ayrı bir konu. Nasıl Cerablus, El Rai, Dabık temizlendi, oranın kendi insanı yerleşti. El Bab da temizlenecek ve orada El BAb’lı yerleşecek. DEAŞ’ı, YPG’yi ve PYD’yi oradan boşalttıktan sonra Rakka’yı da DEAŞ’tan boşalttıktan sonra zaten bizim orada kalmamız çok ama çok lüks olur. Fakat bunu şimdi konuşmak çok erken olur diye düşünüyoruz. 

Ayrıntılar geliyor

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.