Dolar 32,5977
%0.38
Euro 34,8339
%0.29
Altın 2.496,930
%0.5
Bist-100 9.457,00
%-0.71

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan'dan suikast açıklaması

Erdoğan'dan suikast açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov'a yapılan suikaste ilişkin önemli açıklamarda bulundu.

  • Ege Postası
  • 20.12.2016 - 07:50

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Federasyonu Büyükelçisi Andrey Karlov’un, bu akşam saatlerinde, Ankara’da, bir sanat galerisindeki etkinlik sırasında, alçakça ve hunharca katledilmiş olmasını nefretle kınıyorum. Ülkem ve milletim adına, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Sayın Putin’in şahsında, tüm dost Rus halkına, özellikle de Sayın Karlov’un ailesine üzüntülerimi ve başsağlığı dileklerimi ifade ediyorum.” dedi.

“AÇIK BİR PROVOKASYONDUR”

Erdoğan açıklamasında, “Saldırgan, olayın hemen ardından düzenlenen operasyonda, güvenlik güçlerimizle girdiği çatışmada ölü olarak ele geçirilmiştir. Olay, güvenlik güçlerimiz tarafından tüm boyutlarıyla araştırılmaktadır. Her şeyden önce bu saldırıyı, ülkemizdeki  Rusya Federasyonu Büyükelçisi nezdinde Türkiye’ye, Türk Devletine ve Türk Milletine yapılmış olarak görüyoruz. Karlov suikastı, Türk-Rus ilişkilerine yönelik açık bir provokasyondur. Bu gerçeği, Rus dostlarımızın da gördüğüne eminiz. Halep meselesi başta olmak üzere, Suriye’deki insani krizin çözümü konusunda olumlu sonuçlar doğurmaya başlayan ilişkilerimizden rahatsız olan çevrelerin olduğunu biliyoruz. Bu menfur suikast, ilişkilerimizi baltalamayı amaçlamaktadır.” ifadelerini kullandı.

“RUSYA İLE BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ”

Olayın ardından Putin’le de görüştüğünü bildiren Erdoğan “Bu olayın ilişkilerimizi hedef alan bir provokasyon olduğunda hemfikiriz. Ülkelerimiz arasında ilişkilerin bozulmasına asla izin vermeyeceğiz. Teröre karşı ortak mücadele konusundaki kararlılığımız tamdır. Suriye meselesine siyasi çözüm bulmaya yönelik ortak çabalarımız devam edecektir. Güvenlik güçlerimiz ve yargımız, meseleyi tüm yönleriyle ortaya çıkarmak için gereken her şeyi yapacaktır. Olayın aydınlatılması için Rusya ile birlikte çalışacağız. Bu çerçevede bir ortak soruşturma komisyonu kurulmasında mutabık kaldık. Rusya ile ilişkilerimiz bizim için çok değerlidir. Bu ilişkiyi bozmaya veya zedelemeye yönelik hiçbir girişime fırsat vermeyeceğimizi özellikle belirtmek istiyorum. Bir kez daha, Rusya Federasyonu Büyükelçisi Andrey Karlov’a yapılan saldırıyı nefretle kınıyor, Sayın Putin’in şahsında tüm dost Rus halkına ve müteveffanın ailesine başsağlığı dileklerimi sunuyorum.” şeklinde açıklamasını sonlandırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, saldırı sonrası Twitter hesabından da paylaşımlarda bulundu. İşte Erdoğan’ın attığı o tweetler…

“Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Sn Andrey Karlov’a yönelik gerçekleştirilen alçak terör saldırısını şiddetle kınıyorum. Rusya Devlet Başkanı Sayın Putin'in şahsında, dost Rus halkına ve Sn Karlov’un ailesine üzüntülerimi ve başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Bu saldırıyı, ülkemizdeki Rusya Federasyonu Büyükelçisi nezdinde Türkiye'ye, Türk Devletine ve Türk Milletine yapılmış olarak görüyoruz. Karlov suikastı, Türk-Rus ilişkilerine yönelik açık bir provokasyondur. Türkiye-Rusya ilişkilerini bozmaya veya zedelemeye yönelik hiçbir girişime fırsat vermeyeceğiz.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.